Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Γιορτές-Αλκοόλ-Οδήγηση

Γιορτές-Αλκοόλ-Οδήγηση

876
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η κατανάλωση αλκοόλ τις μέρες των Χριστουγέννων και ιδιαίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μία από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και κατά συνέπεια, σοβαρών τραυματισμών, αναπηριών και θανάτων. Την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στη χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, ο αριθμός των θανατηφόρων οδικών δυστυχημάτων αυξάνεται δραματικά.

 
Παρά την τραγική αυτή διαπίστωση, πολλοί άνθρωποι καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά πριν την οδήγηση, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους συνεπιβάτες τους ή άλλους αθώους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο. Δυστυχώς, κάποιοι υιοθετούν μύθους όπως για παράδειγμα ότι η κατανάλωση σοκολάτας η καφέ μετά την οινοποσία, καλυτερεύει την κατάσταση του οδηγού.
 
Αυτό όμως είναι μύθος, γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να εξουδετερώσει τις δράσεις του αλκοόλ στον εγκέφαλο, οι οποίες μειώνουν τις ικανότητες κρίσης, αποφάσεων και συντονισμού. Η δυσλειτουργία του εγκεφάλου ξεκινά λίγο μετά την κατανάλωση του αλκοόλ και διαρκεί για δώδεκα ώρες περίπου. Δεν υποτιμάμε λοιπόν το αλκοόλ. Και η μικρή ποσότητα μπορεί να είναι καταστροφική, ειδικά όταν συνδυάζεται με την φυσιολογική κούραση της νύχτας. Ζητήστε απο κάποιον της παρέας να μην πιεί, ή πάρτε ταξί αν έχετε καταναλώσει αλκοόλ.
 
Φέρτε στο νου σας όλες τις πιθανές συνέπειες ενός τραγικού δυστυχήματος και μη κάνετε λάθη ανωριμότητας ή υπερβολικής εμπιστοσύνης στις δυνατότητες σας απέναντι στο αλκοόλ. Μη πιστεύετε σε μύθους και μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχουν τρόποι να νικήσετε τις δράσεις του αλκοόλ στον οργανισμό σας. (Οι φωτογραφίες είναι απο ατυχήματα στην Εγνατία οδό στην περιοχή μας. Το λευκό όχημα βράδυ Χριστουγέννων 2005 και το κόκκινο ξημέρωμα πρωτοχρονιάς 2006.
Αιτία: “οδηγός σε κατάσταση μέθης”.
 
Καλές και αναίμακτες γιορτές…

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΠ.ΔΙΟΓΚΑΡΗ

απο policenet