Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ

884
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, σε άλλες χώρες η αυτοπροστασία των αστυνομικών αποτελεί ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα !!

Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας για το προσωπικό της, προχώρησε η βρετανική αστυνομία, συμβουλεύοντας μεταξύ άλλων τους αστυνομικούς να αποσύρουν τα ονόματά τους από τους δημόσιους εκλογικούς καταλόγους, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τις επιθέσεις του Παρισιού που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, οι τρεις εκ των οποίων ήταν αστυνομικοί.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, πως έδωσε “συμβουλές ασφαλείας” στο προσωπικό της, πως έλαβε “μέτρα γύρω από τα κτίρια της αστυνομίας” και πως ενίσχυσε τους εξειδικευμένους αστυνομικούς, ιδιαίτερα τους ενόπλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Times», λόγω φόβων για μια επίθεση με στόχο τις δυνάμεις της τάξης, δόθηκε στους αστυνομικούς η συμβουλή να αποσύρουν τα ονόματά τους από τους δημόσιους εκλογικούς καταλόγους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι διευθύνσεις των ψηφοφόρων, ώστε να μην εντοπίζονται εύκολα ως αστυνομικοί.

Η ασφάλεια ενισχύθηκε επίσης γύρω από μέρη στα οποία συχνάζει η βρετανική εβραϊκή κοινότητα, έπειτα από μια σχετική ανακοίνωση που έκανε την Παρασκευή από την Ουάσινγκτον ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η κυβέρνηση έστειλε παράλληλα ένα μήνυμα προς τη μουσουλμανική κοινότητα, μέσω μιας επιστολής την οποία απηύθυνε σε περίπου 1.000 τζαμιά, καλώντας τους ιμάμηδες να “εξηγήσουν και να αποδείξουν πώς η πίστη στο ισλάμ μπορεί να αποτελεί μέρος της βρετανικής ταυτότητας”.

Η επιστολή αυτή επικρίνεται σήμερα από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας (MCB), τον Χαρούν Χαν, ο οποίος αναρωτιέται αν σημαίνει πως οι μουσουλμάνοι και το ισλάμ είναι εγγενώς αποκλεισμένοι από τη βρετανική κοινωνία.

Ο υπαρχηγός της Σκότλαντ Γιάρντ Μαρκ Ρόουλι δήλωσε την Παρασκευή πως ο αριθμός των ανθρώπων που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για αδικήματα που συνδέονται με την τρομοκρατία αυξήθηκε κατά 32% το 2014 και οι συλλήψεις έφθασαν τις 327.

απο policenet