Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Δρομολογείται η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων...

Δρομολογείται η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

900
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στη σύσταση επιτροπής για την καταγραφή – τεκμηρίωση – εκπόνηση – μελέτη σχεδίου Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για τα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνησαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και το Συντονιστικό Συμβούλιο των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ν.Π.Δ.Δ. κατά τη μεταξύ τους συνάντηση.

Θα ακολουθήσει η αποστολή του σχεδίου της ΚΥΑ σε αρμόδιους φορείς για την εκπόνηση της τελικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και η κατάθεσή της στη Βουλή για ψήφιση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, «η ολοκλήρωση θα υλοποιηθεί εντός 30 ημερών από την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης στη Βουλή».

Η επιτροπή θα απαρτίζεται από μέλη που θα καθοριστούν από το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων και θα τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του υπουργείου.

Επίσης, συμφωνήθηκε η σύσταση γραφείου του Συντονιστικού Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε επίσης με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) έπειτα από αίτημά της.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, «η συνάντηση έγινε στην αρχή μιας συνεχούς προσπάθειας για επικοινωνία των δύο πλευρών. Ο κ. Καμμένος συμφώνησε για την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και της πλήρους επαναφοράς του μισθολογίου των στρατιωτικών στα μισθολογικά επίπεδα της 31/7/2012 από την επόμενη της νομοθετικής ρύθμισης».

πηγή: zougla.gr

απο policeonline