Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και την Αστυνομία

Εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές και την Αστυνομία

907
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μεγάλη είναι η αγωνία των μαθητών της Β Λυκείου  για το «τι μέλλει γενέσθαι» με τις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές της Αστυνομίας. Ο υπουργός Παιδείας με τηλεοπτικές του δηλώσεις στο STAR δήλωσε ότι  ως Υπουργείο Παιδείας μετά από πολύμηνη συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοινώνουμε την απόφασή μας να χωρίσουμε τις εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές από τις υπόλοιπες πανελλαδικές».

ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ…

Ο Υπουργός συνέχισε αναφέροντας  ότι «βασικός μας στόχος και δικός μας και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης είναι να ξεκαθαριστούν τα πράγματα όσον αφορά τη σταδιοδρομία στο στρατό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι μια κρίσιμη συνιστώσα της πατρίδας μας και αυτός που τις υπηρετεί πρέπει να τις έχει σκοπό του» επισήμανε ο υπουργός Παιδείας.

Στις παραπάνω δηλώσεις δεν έγινε αναφορά στις σχολές της Αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει μέχρι στιγμής σχετική απόφαση που να θέτει τις σχολές της Αστυνομίας εκτός των πανελλαδικών.

Όσον αφορά τις στρατιωτικές σχολές κύκλοι του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν ότι επιθυμία τους είναι οι στρατιωτικές σχολές να παραμείνουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των υποψηφίων που δηλώνουν τις στρατιωτικές σχολές και έτσι υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγεται ένα μέρος της αφρόκρεμας των υποψηφίων με υψηλές βαθμολογικές επιδόσεις.

Παράλληλα μας  δήλωσαν ότι δεν υπάρχει κάτι από μέρους τους που να διαφοροποιηθεί την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.   

Να σημειώσουμε βέβαια ότι τον τελευταίο λόγο σε ενδεχόμενες αλλαγές στις στρατιωτικές σχολές τον έχει το Υπουργείο Παιδείας καθώς και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μαθητές και γονείς περιμένουν με αγωνία τις αποφάσεις καθώς οι στρατιωτικές σχολές συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων.

Καλόγηρος Βασίλειος

απο policenet