Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Η αερομαχία των Εξαρχείων από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

Η αερομαχία των Εξαρχείων από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. (βίντεο)

870
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εικόνα από ελικόπτερο που θυμίζει videogame και δείχνει τις ρίψεις βομβών μολότοφ και φερτών υλικών από τις ταράτσες των Εξαρχείων, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Πλάνα από το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που πετούσε πάνω από τα Εξάρχεια το βράδυ του Σαββάτου και κατέγραψε τις οδομαχίες αλλά και τις αερομαχίες που σημειώθηκαν στην περιοχή, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Αλλά και φωτογραφίες που πιστοποιούν κατά την αστυνομία την μακρά προεργασία που είχε κάνει ο αντιεξουσιαστικός χώρος.   

«Πηδούσαν από ταράτσα σε ταράτσα, προβαίνοντας σε επιθέσεις πάνω από αυτές με ότι απίθανο αντικείμενο μπορούμε να φανταστούμε. Είχαν πιάσει ‘στρατηγικά’ σημεία της πλατείας και άλλα από τα οποία θα μπορούσαν να προσεγγίσουν οι αστυνομικές δυνάμεις. Σε μία περίπτωση έπεσε στον δρόμο… επαγγελματικό ψυγείο από τον 2ο όροφο πολυκατοικίας» έλεγε χαρακτηριστικά στο TheTOC, υψηλόβαθμος αξιωματικός που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στον συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων, την πρωτόγνωρη αυτή νύχτα.

Οι λήψεις που έφθαναν στο κέντρο επιχειρήσεων από τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., στις ταράτσες των κτιρίων, με εκατοντάδες νεαρούς να πηδούν από πολυκατοικία σε πολυκατοικία και να πετούν διάφορα αντικείμενα, θύμιζαν μάχες του παρελθόντος σε εμπόλεμες ζώνες του Πλανήτη» ανέφερε επίσης επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε δυνατότητα επέμβασης στα κτίρια καθώς υπήρχε κίνδυνος σοβαρών τραυματισμών ενδεχομένως και πτώσεις ατόμων.

Η αστυνομία εξάλλου έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες που δείχνουν πως οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν να βγουν σε ταράτσα γκρεμίζοντας τον πλαϊνό τοίχο γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχε για την μεγάλη προετοιμασία και προεργασία που προηγήθηκε του «πολέμου» το Σάββατο.    

{youtube}ODCDALwcix4{/youtube}  

πηγη hetoc.gr