Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Κορυφαίοι στην εκπαίδευση οι νέοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας

Κορυφαίοι στην εκπαίδευση οι νέοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας

973
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι νέοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, παρότι η χώρα βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, κατατάσσονται πρώτοι σε επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης (πτυχιακές σπουδές μεταπτυχιακά, διδακτορικά και σεμινάρια πανευρωπαϊκού επιπέδου) ανάμεσα σε συναδέλφους τους που… προέρχονται από μεγάλες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει, ως προς τη χρήση των αστυνομικών δυνάμεων και την αποτελεσματικότητά τους, την πολιτική ηγεσία που προΐσταται της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η νέα γενιά δείχνει πως διψάει για γνώση, εξειδίκευση και απόδοση, αφού οι νέοι Έλληνες αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στην πλειονότητά τους, εισέρχονται μέσω Πανελληνίων στις σχολές τους με βαθμολογίες επιπέδου Νομικής ή Ιατρικής. Στη συνολική θετική εικόνα έχει συντελέσει και η CEPOL (Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία), που ιδρύθηκε από την Ε.Ε. το 2006 ως ευρωπαϊκή Υπηρεσία, εδρεύει στη Βουδαπέστη, και σε αυτήν εκπαιδεύονται και επιμορφώνονται χιλιάδες αστυνομικοί από όλες τις χώρες της Ε.Ε. κάθε χρόνο, με μεγαλύτερη συμμετοχή αυτή των Ελλήνων.

Η διαφορά των Ελλήνων, που τους καθιστά πρώτους των πρώτων (ακολουθούν οι Ρουμάνοι, οι Κύπριοι και οι Πορτογάλοι), είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν, με αποτέλεσμα να καταρτίζεται από τον προηγούμενο χρόνο λίστα με τις συμμετοχές στα σεμινάρια που θα «τρέξουν» τον επόμενο, και εγκαίρως να εκδηλώνεται το απαραίτητο ενδιαφέρον για συμμετοχή, άρα και απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, να επιλέγονται τα κατάλληλα στελέχη, ενώ η χώρα μας είναι πρώτη και σε συμμετοχή σε διαδικτυακά σεμινάρια, μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας με τους πιο πολλούς ενεργούς χρήστες του προγράμματος πανευρωπαϊκά.

Πολλά από αυτά διεξάγονται στη χώρα μας, καθώς οι μαθητές έγιναν δάσκαλοι, έφτιαξαν τις δικές τους προτάσεις για εκπαίδευση, και προκάλεσαν πολλές αλλαγές στο καταστατικό. Εκεί που οι γνώσεις των αξιωματικών θεωρούνται κορυφαίες πανευρωπαϊκά είναι στους κλάδους της καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, του trafficking, των οικονομικών εγκλημάτων και του «ξεπλύματος βρόμικου χρήματος», και στον τομέα των εγκληματολογικών εργαστηρίων.

απο bloko.gr