Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-Ποιούς απειλούν οι ανατροπές στο ασφαλιστικό-εργασιακάΑντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές σε συντάξεις...

ΠΑΓΩΜΑ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ-Ποιούς απειλούν οι ανατροπές στο ασφαλιστικό-εργασιακάΑντισυνταγματικές οι αναδρομικές περικοπές σε συντάξεις ειδικών μισθολογίων

860
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Ελεγκτικό Συνέδριο  έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές στις συντάξεις των ένστολων, των πανεπιστημιακών καθηγητών και των γιατρών- διευθυντών του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολομέλεια, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε παράνομη τη κυβερνητική πράξη περιορισμού των συντάξεων των στρατιωτικών, και μάλιστα αναδρομικά, που έγινε τον Αύγουστο του 2012. Ειδικότερα, κατά πλειοψηφία, οι σύνεδροι  είπαν ότι αυτό δεν έχει νόμιμο έρεισμα και είναι άνευ αντικειμένου.

Έτσι το Ελεγκτικό Συνέδριο  ακύρωσε την κυβερνητική απόφαση που μείωνε τις συντάξεις και διαβίβασε εντολή  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεων στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012. Το ίδιο έκανε και για τους καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και για τους γιατρούς- δντες του ΕΣΥ.

απο bloko.gr