Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ραδιοταξί και Τροχαία Θεσσαλονίκης στέλνουν μήνυμα κατά της οδήγησης υπό την επήρεια...

Ραδιοταξί και Τροχαία Θεσσαλονίκης στέλνουν μήνυμα κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

1150
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με σύνθημα «Ήπιες; Διάλεξε», τα Ραδιοταξί “Μακεδονία” σε συνεργασία με την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν εκδήλωση μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου με θέμα αλκοόλ και οδήγηση.

Εντός της Πλατείας έχουν τοποθετηθεί ταξί και περιπολικά ενώ ένα από τα οχήματα είναι ειδικά διαμορφωμένο ώστε από την μια πλευρά να μοιάζει με ραδιοταξί και από την άλλη με περιπολικό της Τροχαία. Με αυτόν τον τρόπο οι διοργανωτές θέλουν να προβληματίσουν τους οδηγούς που θα είναι υπό την επήρεια αλκοόλ να διαλέγουν: Θα τους παραλάβει ένα ταξί ή ένα περιπολικό της Τροχαίας;

Παρών στην εκδήλωση είναι και ο Διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τυριακίδης ο οποίος και δήλωσε στην κάμερα του Thestival.gr: «Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα κυρίως στους νέους ανθρώπους: Όταν οδηγούν να μην είναι υπό την επήρεια αλκοόλ. Εμείς συνιστούμε στους οδηγούς όταν βγαίνουν έξω για διασκέδαση κάποιος από την παρέα να μην είναι υπό την επήρεια αλκοόλ», δήλωσε ο κ. Τυριακίδης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς το 30% των τροχαίων ατυχημάτων και κυρίως των θανατηφόρων είναι όταν εμπλέκονται οδηγοί που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ των Ραδιοταξί “Μακεδονία”, Χαρά Ζήκα, δήλωσε στο Thestival: «Εμείς θέλουμε να δώσουμε ένα κοινωνικό μήνυμα. Αν θέλει κάποιος να πιει, πολύ ευχαρίστως να πιεί. Αλλά επειδή όταν πίνει γίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο αλλά και τους γύρω του, καλύτερα να αφήνει το αυτοκίνητο και να πάρει ένα ταξί».

Άνθρωποι των Ραδιοταξί “Μακεδονία” μοιράζουν στους διερχόμενους πολίτες και οδηγούς τσάι του βουνού ώστε να τους δείξουν τι πρέπει να πίνουν όταν οδηγούν. ενώ γυναίκες της Τροχαίας μοιράζουν φυλλάδια για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα τροχαία ατυχήματα που δημιουργούνται λόγω αλκοόλ.

Δείτε τα VIDEO:

{youtube}8s0riqy6DaQ{/youtube}

 

{youtube}0owlhrMKqOk{/youtube}

πηγη thestival