Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Συνάντηση Προέδρου και Γεν.Γραμματέα Ε.ΑΣ.Υ.Α. με την πρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ Κα Κρεμαστινού.

Συνάντηση Προέδρου και Γεν.Γραμματέα Ε.ΑΣ.Υ.Α. με την πρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ Κα Κρεμαστινού.

852
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέχεια συναντήσεων με αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται με τα θέματα μεταδοτικών νοσημάτων που έχουν προσβάλει μετανάστες κρατούμενους σε χώρους φύλαξης (φυματίωση κλπ), και τη νέα παγκόσμια απειλή του ιού του έμπολα (EVD) , ο Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αθηνών πραγματοποίησαν συνάντηση με την Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κυρία ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ Τζένη στη συνάντηση τέθηκαν στη Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ όλοι οι υγειονομικοί παράμετροι που επικρατούν από τη πρώτη στιγμή εισόδου των μεταναστών στη Χώρα μας (Έβρο, νησιά παραμεθορίου) έως και την προσωρινή εγκατάσταση στους χώρους προσωρινής φύλαξης αυτών.

Έγινε ενδελεχής αναφορά, στις πλημμελείς συνθήκες υγιεινής που επικρατούν συχνά στους παραπάνω χώρους,  στη μη επαρκή ιατρική φροντίδα που σε συνδυασμό με τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στις χώρες από όπου προέρχονται, ένα τυχαίο γεγονός νοσήματος που δεν θα αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να προκαλέσει ντόμινο υγειονομικού κινδύνου.

Η Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξε ενδιαφέρον για ότι της μεταφέρθηκε, δηλώνοντας ότι η υπηρεσία της βρίσκεται δίπλα στους αστυνομικούς σε ότι προκύψει αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοι στα κέντρα φύλαξης. Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκαν και συζητήθηκαν τα παρακάτω:

    Συνεχής δίαυλος επικοινωνίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ για άμεση αντιμετώπιση γύρω από νοσήματα που μπορεί να παρατηρηθούν στους συναδέλφους

    Η δημιουργία προγράμματος προληπτικού εθελοντικού εμβολιασμού για την θωράκιση της υγείας των αστυνομικών. Έως τότε ο κάθε συνάδελφος έχει τη δυνατότητα να εμβολιάζεται προληπτικά και με το προσωπικό του βιβλιάριο υγείας δημοσίου.

    Η αποστολή εννέα (9) ιατρών στο κέντρο προαναχωρισιακής κράτησης στην Αμυγδαλέζα, τριών (3) ιατρών και τριών (3) ατόμων νοσηλευτικού προσωπικού στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

    Η άμεση αποστολή ιατρών από το ΚΕΕΛΠΝΟ στα νησιά πρώτης εισόδου μεταναστών (Σάμο, Χίο, Λέσβο, Δωδεκάνησα) για ενημέρωση, εξετάσεις συναδέλφων και προληπτικό έλεγχο για πιθανή μετάδοση του ιού έμπολα (EVD), προερχόμενων από κράτη υψηλού κινδύνου. Σε αυτή τη κατεύθυνση θα ζητηθεί και η βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την συμβολή στρατιωτικών γιατρών της παραμεθορίου όπου απαιτείται.

    Πραγματοποίηση περαιτέρω ενημερώσεων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. με πρωτοβουλία των Ενώσεων Αττικής για τους τρόπους αντιμετώπισης μολυσματικών νόσων σε κεντρικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η Ένωση Αθηνών και σύσσωμες οι Ενώσεις Αττικής θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους ώστε οι συνάδελφοί μας αλλά και οι συμπολίτες μας να προστατευτούν από τις όποιες υγειονομικές απειλές μπορεί να αντιμετωπίσουν. Με ψυχραιμία όπως συμβούλευσε η κυρία Κρεμαστινού, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά πρωτίστως με στόχο την προστασία των συναδέλφων μας, η Ένωσή μας θα σταθεί προμετωπίδα προάσπισης της υγείας μας.

 

Για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                      – Ο –
                        Πρόεδρος                                                                                           Γεν. Γραμματέας

                                             

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                                    ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

{gallery}stories/story/2014/noemvrios2014/kell{/gallery}

απο easya.gr