Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τί φοβάται η ΕΛ.ΑΣ για την ΕΛ.ΑΣ

Τί φοβάται η ΕΛ.ΑΣ για την ΕΛ.ΑΣ

804
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημειώναμε χθες την παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης στη ΓΑΔΑ, όπου μιλώντας σε αντιπροσωπείες αστυνομικών των ΜΑΤ, της ΔΕΛΤΑ και της ΔΙΑΣ, επισήμανε την αναγκαιότητα της ψύχραιμης αντιμετώπισης και διαχείρισης των όποιων προκλήσεων, ζητώντας σύνεση και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους.

Τόσο ο κ. Κικίλιας, όσο κι ο Αττικάρχης υποστράτηγος Κώστας Μιχαιρίνας, στάθηκαν πολύ και στο ζήτημα της αυτοπροστασίας, ζητώντας τεταμένη προσοχή, όχι τόσο για το ενδεχόμενο των τραυματισμών σε περίπτωση επεισοδίων, όσο όμως και κυρίως για την αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης σε βάρος τους.

Σύμφωνα με όσα συνεκτιμώνται, η απειλή αφορά κυρίως στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, καθώς διμοιρίες αυτής της υπηρεσίας της Αστυνομίας  μπήκαν στο στόχαστρο του Επαναστατικού Αγώνα αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Θυμίζουμε ότι λίγες μόνο ημέρες μετά τις 6 Δεκέμβρη του 2008, μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πυροβόλησαν με καλάσνικοφ μέσα από την Πολυτεχνειούπολη σε κλούβα διμοιρίας των ΜΑΤ στο Γουδή χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ αμέσως μετά γάζωσαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού αστυνομικούς με συνέπεια το βαρύτατο τότε τραυματισμό του Διαμαντή Μαντζούνη.

Για το συγκεκριμένο λόγο έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες στους διμοιρίτες και στους αστυνομικούς, ενώ μεγαλύτερη προσοχή αποδίδεται στις διμοιρίες που έχουν εμπλακεί σε περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, ή συνοδοιπορίας με χρυσαυγίτες νεοναζί.

Για την προστασία και τη λειτουργία τους μέσα σε ασφαλές περιβάλλον, η ηγεσία αλλάζει και ανανοηματοδοτεί το ρόλο της ομάδας ΔΕΛΤΑ, η οποία εκτός από το μακρύ χέρι των διμοιριών σε περίπτωση επεισοδίων με στόχο τις συλλήψεις, θα πραγματοποιεί  περιπολίες γύρω από τις διμοιρίες για ν’ αποφευχθεί οτιδήποτε θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

απο bloko.gr