Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Το σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.: Κλείνει ένα στα δύο Αστυνομικά Τμήματα

Το σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.: Κλείνει ένα στα δύο Αστυνομικά Τμήματα

921
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Καλλικράτη» στις αστυνομικές υπηρεσίες προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ. που παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ Ή ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ

Το σχέδιο προβλέπει τη μείωση του αριθμού των Αστυνομικών Τμημάτων στην Αττική κατά περίπου 50%, πράγμα που σημαίνει ότι ένα στα δύο Α.Τ. θα κλείσουν. Στόχος είναι να εξοικονομηθεί αστυνομικό προσωπικό που απασχολείται για τη φύλαξη των κτιρίων και σε γραφειοκρατικά θέματα αλλά και η εξοικονόμηση χρημάτων από τα ενοίκια.

Η εισήγηση περιλαμβάνει πληθυσμιακά κριτήρια περιοχών και στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας σε αυτές. Με αυτά τα κριτήρια θα καταργηθούν αστυνομικές υπηρεσίες στις περιοχές, στις οποίες μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες αστυνόμευσης από υπηρεσίες όμορων περιοχών.

Για την Αττική προβλέπεται η «συρρίκνωση» των 93 Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης σε περίπου 50. Αντίστοιχες είναι οι προτάσεις-προβλέψεις της αστυνομικής ηγεσίας για την «συγκατοίκηση» αστυνομικών τμημάτων διαφορετικών περιοχών σε ένα κτίριο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το Α.Τ Εξαρχείων, η μισή δύναμη του οποίου φυλά το ίδιο το Τμήμα.

Συνδικαλιστές της αστυνομίας επισημαίνουν ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει με τα πολυδύναμα-«πολυαδύναμα» Αστυνομικά Τμήματα, που είχαν κάνει την εμφάνισή του στα τέλη της δεκαετίας του 1990, αλλά αποσύρθηκαν λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στο αστυνομικό έργο, ενώ παράλληλα έχασαν την επαφή με τον πολίτη και την «πληροφορία».

huffingtonpost.gr

απο policenet.gr