Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΨΗΦΙΣΜΑ του διευρυμένου Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.για την ομαλοποίηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης...

ΨΗΦΙΣΜΑ του διευρυμένου Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.ΑΣ.Υ.για την ομαλοποίηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής

2243
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων που συμμετείχαμε στη σημερινή διευρυμένη συνεδρίαση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, εκφράζοντας τις αγωνίες των συναδέλφων μας και λαμβάνοντας υπόψη τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε και εκ μέρους των προσκεκλημένων – εκπροσώπων της Κυβέρνησης, των Πολιτικών Κομμάτων, της Αυτοδιοίκησης και των Κοινωνικών Φορέων.

21 Αυγούστου 2015, Πολύγυρος Χαλκιδικής

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ελληνική πολιτεία, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της, να ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας για ομαλοποίηση της λειτουργίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής με σύγχρονους όρους κοινωνίας και όχι ανάλογα με τα κελεύσματα, τις σκοπιμότητες και τις εντολές τρίτων.

  Η αστυνομική λειτουργία αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες κοινωνικές λειτουργίες και εκδηλώσεις του κοινωνικού συνόλου, ο δε κοινωνικός χαρακτήρας της, είναι το πρωταρχικό στοιχείο της έννοιας της αστυνομίας και ο δικαιολογητικός ρόλος της ύπαρξής της. Όποιος το παραβλέπει αυτό, χρησιμοποιώντας την αστυνομία σε αλλότριους σκοπούς, αργά ή γρήγορα αποκαλύπτεται και εκτίθεται, δείχνοντας τις πραγματικές του επιδιώξεις.

  Εξάλλου, τα κοινωνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αστυνομικά μέτρα. Αντιθέτως οξύνονται, περαιτέρω, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται και ο κοινωνικός ρόλος της αστυνομίας. Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στις «Σκουριές», πρέπει να σταματήσει, διότι ο αστυνομικός ούτε «σάκος του μποξ» είναι, ούτε «νομιμοποιείται» να συμμετάσχει σε μια «εμφύλια σύρραξη», με επίκεντρο μια επιχειρηματική δραστηριότητα.

  Επειδή, όμως, σε κάθε περίπτωση ο συνάδελφός μας δεν είναι και ούτε θα μπορούσε να είναι ποτέ θεατής σε ένα «θέατρο του παραλόγου», δεδομένου ότι και ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο και κινδυνεύει πολλές φορές, ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση:

  Έτσι όπως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε στις σχέσεις της αστυνομίας με την κοινωνία. Αντιθέτως, υπάρχει ο δρόμος του κοινωνικού διαλόγου και της ειρηνικής διευθέτησης των προβλημάτων.

  Άλλωστε, Χαλκιδική, δεν είναι μόνο οι «Σκουριές». Δικαίωμα στη ζωή και στην ασφάλεια έχουν όλοι οι συμπολίτες μας κι εμείς οφείλουμε όχι μόνο να το διασφαλίσουμε, αλλά και να προσπαθήσουμε μαζί με την κοινωνία να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα κατοχυρώνουν την ασφάλεια και την επαγγελματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας στη Χαλκιδική.

  Το λειτούργημα που επιτελεί ο αστυνομικός τόσο στη Χαλκιδική όσο και σε κάθε άλλη περιοχή της ελληνικής επικράτειας, πρέπει επιτέλους να αποκτήσει τη θέση που του αρμόζει.

  ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, για να επιτευχθεί ο στόχος του συνδικαλιστικού μας κινήματος, πέρα από τις πάγιες θέσεις μας για την πολιτική αντιμετώπιση της αστυνομίας έξω και πάνω από κομματικές κλπ, σκοπιμότητες (Διακομματικός έλεγχος, εξαίρεση από μνημονιακές περικοπές δαπανών κλπ), με τη σημερινή μας σύσκεψη ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα να συμβάλλουν στην άμεση αναδιοργάνωση και ανακαθορισμό των αστυνομικών λειτουργιών στο νομό Χαλκιδικής, ώστε με σύγχρονα οργανογράμματα, επαρκή μέσα και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, η Ελληνική Αστυνομία

 α) να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες όλων των συμπολιτών μας και

 β) οι συνάδελφοί μας να είναι σε θέση να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως προβλέπουν οι Νόμοι και οι Κανονισμοί της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως, χωρίς να κινδυνεύουν ένεκα και εξαιτίας του επαγγέλματός τους.

Πολύγυρος Χαλκιδικής, 21 Αυγούστου 2015