Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ένας μαύρος αστυνομικός παίζει με τον πιτσιρικά της Κου Κλουξ Κλαν και...

Ένας μαύρος αστυνομικός παίζει με τον πιτσιρικά της Κου Κλουξ Κλαν και δίνει μαθήματα εναντίον του ρατσισμού

967
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας αφροαμερικάνος αστυνομικός προστατεύει το δικαίωμα των λευκών να διαμαρτύρονται εναντίον του. Όμως ένας πολύ νέος “λευκός” δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. Πλησιάζει τον μαύρο αστυνομικό και άθελά του αποδεικνύει ότι ρατσιστής δεν γεννιέται κανείς.

Η Κου Κλουξ Κλαν είχε διοργανώσει συγκέντρωση στην περιοχη Γκέινσβιλ της Τζόρτζια, όπου επεδίωκαν να επεκτείνουν τη δράση της οργάνωσης. 
Τη συγκέντρωση κάλυπτε ο δημοσιογράφος της τοπικής εφημερίδας, Τοντ Ρόμπερτσον. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα κυλούσαν ήρεμα.
 Υπήρχαν 66 μέλη της οργάνωσης και περίπου οι τριπλάσιοι αστυνομικοί, που είχαν περικυκλώσει τον χώρο. Αρκετά μακριά, υπήρχαν περίπου 100 άτομα, που διαμαρτύρονταν εναντίον της ΚΚΚ.

Ο Ρόμπερτσον έτυχε να παρατηρήσει μία μητέρα με δύο μικρά αγόρια. Ήταν όλοι ντυμένοι με την άσπρη στολή και τα άσπρα κωνικά καπέλα. Στα μικρά αγοράκια, η στολή φάνταζε σχεδόν χαριτωμένη. Ένας απ’ τους μπόμπιρες πλησίασε έναν απ’ τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη συγκέντρωση. Ο αστυνομικός κρατούσε την ασπίδα του, στην οποία είδε ο μικρός τον αντικατοπτρισμό του και πήγε να παίξει. Μερικά δευτερόλεπτα πέρασαν και η μητέρα είδε τον γιο της και έσπευσε να τον απομακρύνει. Όμως ο Ρόμπερτσον είχε ήδη προλάβει να απαθανατίσει τη στιγμή.

Ο αστυνομικός της φωτογραφίας, ονόματι Άλεν Κάμπελ, είπε για το περιστατικό: “Δεν τον είδα καν τον μικρό. Απλά κοίταξα κάτω επειδή ένιωσα κάτι να ακουμπάει την ασπίδα μου. Κι όταν κοίταξα, είδα ένα μικρό παιδάκι με τη στολή της Κλαν. Είδε τον αντικατοπτρισμό του στην ασπίδα και σχεδίαζε το περίγραμμά του. Το παιδί δεν είχε ιδέα για το τι συνέβαινε τριγύρω του. Ήταν εκεί απλά επειδή η μαμά και ο μπαμπάς του τον έφεραν μαζί τους”.

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr
απο policenet