Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Φεργκιουσον Μιζουρι: Εικονα διαδηλωτη να αγκαλιαζει αστυνομικο κανει το γυρο του κοσμου.

Φεργκιουσον Μιζουρι: Εικονα διαδηλωτη να αγκαλιαζει αστυνομικο κανει το γυρο του κοσμου.

977
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια συγκινητική φωτογραφία που πάρθηκε κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυριας στο Πόρτλαντ, Όρεγκον, κέρδισε γρήγορα την παγκόσμια προσοχή, αφού μοιράστηκε χιλιάδες φορές από τους χρήστες στα social media.

Η εικόνα, που παρουσιάζει τον 12χρονο διαδηλωτη  Devonte Hart να αγκαλιάζει έναν αστυνομικό, τραβήχτηκε απο ενα ανεξάρτητο φωτογράφο τον  Johnny Nguyen. Η ισχυρή εικόνα λήφθηκε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Πόρτλαντ στις 25 Νοεμβρίου.

Την ημέρα εκείνη, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με το περιστατικό Φέργκιουσον. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν ένα 12χρονο αγόρι που ονομάζεται Devonte Χαρτ. Επίσης, στη μέση του πλήθους των διαδηλωτών στο Πόρτλαντ βρισκοταν ενωματάρχης Bret Barnum. Η φωτογραφία αποτυπώνει μια τρυφερή στιγμή μεταξύ Barnum και Devonte, στην οποία το αγόρι που κρατούσε ένα πλακάτ που γράφει οτι προσφέρουν «δωρεάν αγκαλιές» δίνει μία αγκαλια και  στον αξιωματικό.Ο Devonte φαίνεται να κλαίει στη φωτογραφία, η οποία, σύμφωνα με πολλούς είναι από τα πιο δυνατές εικόνες που από τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε όλη την Όρεγκον και άλλα μέρη τω αποτυπώθηκαν στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.

Η εφημεριδα Oregonian αναφέρει ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ του αξιωματικού και του διαδηλωτη Devonte Hart συνέβη στην αρχή της διαδηλωσης. Σε μια συνέντευξη με έναν δημοσιογράφο, ο αξιωματικος της αστυνομιας Sgt. Barnum επιβεβαίωσε ότι ήταν αυτός που πλησίασε το νεαρό αγόρι αφού παρατήρησε ότι το αγόρι ήταν με δάκρυα στα μάτια. Ο νεαρός άνδρας κρατούσε ένα πλακάτ που εγραφε «Δωρεάν αγκαλιές» , είπε ο Bret Barnum . Ο λοχίας τον  φώναξε και το δίδυμο άρχισε να μιλάει. Όλο αυτό το διάστημα, ο Johnny Nguyen, ο φωτογράφος που είχε παρατηρήσει το παιδί και την επακόλουθη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο, είχε μια αίσθηση ότι κάτι ισχυρό επρόκειτο να συμβεί.

Δευτερόλεπτα μετά  η συναισθηματική αγκαλιά μεταξύ των δύο συνέβη.  Στην εικόνα, μπορείτε να δείτε τα μάτια Devonte του πρήζονται με δάκρυα στα μάτια, όπως ο ίδιος αγκαλιάζει τον αξιωματικό. Μετά την αγκαλιά, το δίδυμο επέστρεψε στις αρμοδιότητές του.

Αργότερα, ο φωτογραφος Ngyuen ανεβασε την εικόνα στο λογαριασμό του στο Instagram. Η εικόνα αρχισε γρήγορα να μοιραζεται σε  χιλιάδες ανθρώπους  μέσα σε λίγες ώρες. Μέχρι τώρα, η εικόνα έχει λάβει πάνω από 100.000 likes στο Facebook, μοιράζεται και γινεται retweeted περισσότερες από 4.000 φορές, και έλαβε πάνω από 1.500 likes στο λογαριασμό Instagram.

ekapolice