Αρχική E.K.A. Κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ!

Κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ!

1490
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με βάση την 200/2/165-γ από 18/01/2019 ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., η κα Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί άμεση λύση για το πολύ σοβαρό πρόβλημα της Λευκίμμης.

Παράλληλα, εκδόθηκε η από 17/01/2019 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με την οποία Αστυνομικοί, ηλικίας έως 40 ετών και έχοντες προϋπηρεσία σε διμοιρίες ΥΑΤ – ΥΜΕΤ των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, καλούνται να δηλώσουν αρχικά, εάν επιθυμούν, ώστε να μετακινηθούν για ενίσχυση υπηρεσίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας και χρησιμοποίησή τους στη φύλαξη του ΧΥΤΥ Λευκίμμης.

Θέλουμε να πιστεύουμε, σε κάθε περίπτωση, ότι η προαναφερόμενη λύση της κα Υπουργού στο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. την 17/01/2019 δεν είναι αυτή της παραπάνω διαταγής!!!

Για άλλη μία φορά, η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από την έκδοση των διαταγών της….

Με την ανωτέρω διαταγή ορίζονται ως κριτήρια μόνον η ηλικία και η προϋπηρεσία σε διμοιρίες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης. Είναι αυτά αρκετά για να αντιμετωπίσουν οι μετακινούμενοι συνάδελφοι τις δολοφονικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται κάθε διήμερο;

Η απάντηση στο εν λόγω ερώτημα είναι ΟΧΙ και μπορεί να δοθεί κι από τους συναδέλφους – δόκιμους των σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας… Καλά, κανένας δεν αντιλαμβάνεται ότι οι πραγματικές συνθήκες εργασίας στην περιοχή του ΧΥΤΥ Λευκίμμης και τα παραπάνω κριτήρια της διαταγής του Αρχηγείου εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας, μιας και αυτές οι διμοιρίες θα έχουν δημιουργηθεί με ανομοιογένεια, χωρίς συνοχή και ειδική εκπαίδευση πριν την έναρξη των καθηκόντων τους;;; Αλήθεια, οι εν λόγω μετακινήσεις  – αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν με έξοδα Δημοσίου ή όχι;;;

Με υπαρκτό το σοβαρό προβλήμα της αύξησης της εγκληματικότητας και τις πολλές ελλείψεις στον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα δεν γίνεται να δεχτεί, εν έτει 2019, ένα ακόμη αμιγώς κοινωνικοπολιτικό ζήτημα, να μετατραπεί σε αστυνομικό πρόβλημα με λανθασμένες ενέργειες της Φυσικής Ηγεσίας και όλα αυτά να διοχετεύονται σε βάρος του χαμηλόβαθμου Έλληνα Αστυνομικού.

Κινητοποιήσεις ΤΩΡΑ!!!

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ