Αρχική E.K.A. Δικαίωση και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη μελανή σελίδα του τόπου μας

Δικαίωση και της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τη μελανή σελίδα του τόπου μας

528
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για τη σημερινή ιστορική απόφαση του Εφετείου, να κηρύξει τη Χρυσή Αυγή, ως ένοχη εγκληματική οργάνωση για σωρεία εγκληματικών ενεργειών κακουργηματικού χαρακτήρα και να δώσει έτσι τέλος και δικαστικά σε μια μελανή σελίδα της νεώτερης πολιτικής ιστορίας του τόπου μας.

Η απόφαση αυτή χαιρετίστηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο οποίος δήλωσε ότι: «είναι μια σημαντική ημέρα για την Ελληνική Δημοκρατία και τον Ελληνικό Λαό, διότι με την απόφαση αυτή καταδικάστηκαν εκτός από τις συγκεκριμένες ενέργειες του κατηγορητηρίου, η φασιστική και η ρατσιστική βία ως αντιδημοκρατικά φαινόμενα που έχουν δηλητηριάσει τα τελευταία χρόνια την ελληνική κοινωνία».

Η Ομοσπονδία μας κράτησε αξιέπαινη στάση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και διαχώρισε εγκαίρως τη θέση της από το φασιστικό αυτό μόρφωμα, πράξη που κορυφώθηκε το Σεπτέμβριο του 2017, όταν ο Πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ζητώντας συγνώμη από τους διοργανωτές, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών, στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσαρέσκειά του για την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην τελετή.

Για άλλη μια φορά, η Ομοσπονδία μας τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν προέρχεται, επαναλαμβάνοντας ότι σε ένα κράτος δικαίου οφείλουμε όλοι σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών.

Ως Ελληνίδες και Έλληνες Αστυνομικοί, εκπληρώνοντας το δημοκρατικό μας χρέος, υπηρετούμε την Ελληνική Δημοκρατία με πίστη και αφοσίωση στους νόμους και το σύνταγμά μας, ώστε να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά τέτοια εγκληματικά μορφώματα στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος