Αρχική E.K.A. Η ανάρτηση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γερακαράκου Γρηγόρη

Η ανάρτηση του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ Γερακαράκου Γρηγόρη

1333
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λύπη και θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι κάποιοι που κατά το παρελθόν υπηρέτησαν το Συνδικαλιστικό Κίνημα, σήμερα, έχοντας πλέον θέσεις ευθύνης, ξέχασαν τόσο τα ιδανικά όσο και τις αρχές που πρεσβεύει ο Συνδικαλισμός.
Δυστυχώς, το Κίνημα χρησιμοποιήθηκε από αυτούς ως Δούρειος Ίππος με αποκλειστικό σκοπό την προσωπική τους ανέλιξη στο Σώμα… Όμως, για να υπηρετεί κάποιος αυτόν τον Θεσμό πρέπει να τον αγαπά με πάθος και να νιώθει ελεύθερος!!!

ΣYNΔIKAΛIΣMOΣ: Η δράση εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους
Το υπάρχον πολιτικό σύστημα μέσω της υπέρ συγκέντρωσης της κομματικής εξουσίας κηδεμονεύει το Συνδικαλιστικό κίνημα. Αν το Κίνημα είναι ακηδεμόνευτο, χωρίς να φοβάται τις παρεμβάσεις οποιασδήποτε κομματικής βάσης, τότε αυτές δεν θα έχουν καμία ουσιαστική αξία.
Τότε το Κίνημα αυτό θα απελευθερωθεί και η δράση του θα καθορίζεται από το συμφέρον της ενδιαφερόμενης κοινωνικής ομάδας, αλλά και το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον. Οι αποφάσεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων θα λαμβάνονται με μόνο γνώμονα αυτά τα συμφέροντα.
Όσον αφορά στα πρόσωπα, αυτοί που θα αναδεικνύονται σε Ηγετικές Συνδικαλιστικές Φυσιογνωμίες, θα είναι γνήσιοι εκπρόσωποι της ομάδας τους και όχι εγκάθετοι τοποτηρητές των συμφερόντων των εκάστοτε κομματικών Ηγεσιών, του περιβάλλοντος αυτών ή άλλων προσωπικών συμφερόντων.
Τα δε μέλη της μέσα σε μια υγιή Συνδικαλιστική Οργάνωση, θα αποκτήσουν δύναμη και δεν θα είναι μεμονωμένα και αδύναμα άτομα. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη φοβάται το ελληνικό κομματικό κατεστημένο.

Γερακαράκος Γρηγόριος

Πρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ