Αρχική E.K.A. Ομοσπονδίες Σ.Α. και Ε.Δ. : Σύσκεψη για μισθολόγιο – βαθμολόγιο – ασφαλιστικό!

Ομοσπονδίες Σ.Α. και Ε.Δ. : Σύσκεψη για μισθολόγιο – βαθμολόγιο – ασφαλιστικό!

1064
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε, η 1η για το νέο έτος, σύσκεψη μεταξύ των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, μετά από το πρόσφατο κάλεσμα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., με στόχο τη θετική έκβαση ενός πολύχρονου αγώνα για το μισθολόγιο και τα συσχετιζόμενα με αυτό ανακύπτοντα θέματα.

Πριν την έναρξη της σύσκεψης, οι Ομοσπονδίες ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Κώστα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας και τη στήριξή του στα γνωστά σε αυτόν, αιτήματά μας. Διαρκούσης της σύσκεψης, κατατέθηκαν από όλους απόψεις και προβληματισμοί γύρω από το αντικείμενο του καλέσματος, αλλά και για το προωθούμενο, νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες από την Κυβέρνηση στη Βουλή των Ελλήνων.

Ειδικότερα, οι Ομοσπονδίες αναφέρθηκαν στις αποτυχημένεςκατά τη διάρκεια της 10ετούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, επαναλαμβανόμενες προσπάθειες των Κυβερνήσεων, να διαμορφώσουν ένα μισθολόγιο αντάξιο της ιδιαιτερότητας – επικινδυνότητας του λειτουργήματος των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσφοράς τους προς το κοινωνικό σύνολο και το οργανωμένο κράτος. Αποτέλεσματων άστοχων και άδικων νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αυτή, είναι τόσο οι γνωστές σε όλους πλέον, δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαιώνουν με πανηγυρικό τρόπο των αγώνα μας, όσο και η διαιώνιση έντονων ανισοτήτων και αδικιώνμεταξύ των συναδέλφων μας.

Οι Ομοσπονδίες, εξετάζοντας την πρόταση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για την επίλυση των μισθολογικών, αλλά και βαθμολογικών – συνταξιοδοτικών προβλημάτων που γεννήθηκαν στα χρόνια τις προαναφερόμενης κρίσης και ακόμα μας επιβαρύνουν, με γνώμονα τη μη ύπαρξη λιγότερων αποδοχών από αυτές του 7/2012 και την προσαρμογή αυτών, στον πραγματικό ασφαλιστικό βίο των υπηρετούντων σήμερα, συντάχθηκαν μαζί της, στη βάση της πρότασης για συνεχή μισθολογική εξέλιξη όλων των στελεχών μέχρι την αποστρατεία τους, ανεξάρτητα από το βαθμό που θα φέρουν κάθε φορά στην ενέργεια.

Τέλος, οι Ομοσπονδίες, λόγω της επικείμενης συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, και εν συνεχεία στην Ολομέλεια αυτής, δήλωσαν παρούσες στον αγώνα των εν αποστρατεία συναδέλφων, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας για την αποκατάσταση των συντάξεών τους σε αξιοπρεπή και προ μνημονίων, επίπεδα.

Οι Πρόεδροι

Π.Ο.ΑΣ.Υ. Π.Ο.ΑΞΙ.Α. Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Ε.Α.Π.Σ. Π.Ε.Α.Λ.Σ. Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ Ιωάννης ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης ΒΙΝΤΖΗΛΑΙΟΣ Γεώργιος ΠΑΣΣΑΚΟΣ Σπυρίδων ΡΩΤΑΣ Δημήτριος