Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τα προβλήματα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας για τα προβλήματα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο

286
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την άμεση εξεύρεση λύσης επεδίωξε και πέτυχε η Ομοσπονδία μας μετά από κάλεσμα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου για τη χρονίζουσα μη μετεγκατάσταση του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρίου από κτίριο – ερείπιο, σε άλλο κατάλληλο χώρο.

Η παρέμβαση της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ και η κινητοποίησή μας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας με αποτέλεσμα να εκδοθεί σήμερα η επιζητούμενη διαταγή – έγκριση του αιτήματος της Πρωτοβάθμιας Οργάνωσής μας.

Όπως αναφέρεται σε αυτήν, δεδομένου ότι το κτίριο που στεγάζει το Α.Τ. Αμαρίου είναι ακατάλληλο και ασύμφορη οποιαδήποτε επισκευή του, η Υπηρεσία δεν έχει αντίρρηση για τη μεταστέγασή του σε κτίριο που προτίθεται να παραχωρήσει δωρεάν ο οικείος δήμος, προκειμένου να δοθεί λύση στο χρόνιο στεγαστικό πρόβλημα. Κατόπιν τούτου, η Υπηρεσία θα αποστείλει τεχνικό κλιμάκιο για τη σύνταξη της απαραίτητης τεχνικής μελέτης.

Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα είχε αναδειχθεί από το σωματείο μας εδώ και αρκετό καιρό, βρίσκοντας σύμμαχο στην προσπάθειά του και τον δήμαρχο της περιοχής, –πρώην συνάδελφό μας– ο οποίος είχε φέρει προς συζήτηση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και είχε εξασφαλίσει την παραχώρηση συγκεκριμένου χώρου σε δημοτικό κτίριο, έχοντας μάλιστα εξασφαλισμένη και τη χρηματοδότηση της ανακαίνισής του. Για την ικανοποίηση, όμως, του δίκαιου αιτήματος τελικά έπρεπε να υπάρξει και η ηχηρή μας παρέμβαση ωσάν να μην αρκούσαν τα επιχειρήματα για την επικινδυνότητα του κτιρίου και η πίεση που ασκούσε προς τους αρμοδίους η Ένωσή μας, αλλά και η τοπική κοινωνία.

Το αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον του συνδικαλιστικού μας κινήματος για τα ζητήματα ασφάλειας του αστυνομικού προσωπικού, αποτυπώθηκε και κατά τις συναντήσεις μας με την Φυσική Ηγεσία καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ν. Ρεθύμνης, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας για την βελτίωση της λειτουργίας της αστυνομικής υπηρεσίας του Δήμου Αμαρίου αλλά και για την επίλυση των πολλών άλλων προβλημάτων που καταγράφονται στο νομό.

Στη συνέχεια της κινητοποίησής μας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας επισκέφθηκε τη σεισμόπληκτη περιοχή του Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου Κρήτης όπου ενημερώθηκε από τοπικούς παράγοντες για την έκταση των ζημιών του φονικού σεισμού και τις προσπάθειες που γίνονται για την άμεση στήριξη των σεισμοπαθών. Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημερώσαμε ότι η Ομοσπονδία μας έχει λάβει σχετική απόφαση για παροχή βοήθειας στην τοπική κοινωνία και ειδικότερα στους σεισμοπαθείς συναδέλφους μας – μια διαδικασία που έχει ανατεθεί σε επιτροπή, η οποία το προσεχές διάστημα θα υποβάλει στο Διοικητικό μας Συμβούλιο την πρότασή της.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος