Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Ακατάλληλος ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης “με τη βούλα” της Περιφέρειας...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Ακατάλληλος ο χώρος του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης “με τη βούλα” της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

966
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προς:Την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Κοιν.:

1) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

2) Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ

ΘΕΜΑ: «Αστυνομική παρουσία στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης Κέρκυρας»

Κυρία Υπουργέ,

Δυστυχώς για όλους μας, οι υποψίες και φόβοι της Ομοσπονδίας μας για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που απασχολούνται στο Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης στη Νότια Κέρκυρα και τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στην περιοχή, επιβεβαιώθηκαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο: Οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας και οι εντεταλμένοι μηχανικοί της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στην Έκθεση Υγειονομικού Ελέγχου και στην Έκθεση Αυτοψίας τους αντίστοιχα, διαπίστωσαν πληθώρα ελλείψεων και διατύπωσαν δεκάδες παρατηρήσεων για την ορθή τήρηση των Νόμων και Κανονισμών περί μέτρων Ασφάλειας και Υγιεινής! Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δεν χορήγησε άδεια λειτουργίας για το Χ.Υ.Τ.Υ. Ν. Κέρκυρας!

Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας, ήδη από 12-09-2018 επισκέφθηκε τους χώρους του Χ.Υ.Τ.Υ., συνομίλησε με τους εκεί υπηρετούντες Αστυνομικούς και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με κάθε αρμόδιο. Το αποτέλεσμα των επαφών αυτών ήταν να διαπιστώσει το αυτονόητο, αυτό που όλοι γνώριζαν και όλοι ένοχα απέκρυπταν. Η Ομοσπονδία δεν «κουκούλωσε» τα γεγονότα, ούτε έπαιξε πολιτικά παιγνίδια. Κατέθεσε αμέσως την από 18-09-2018 Μηνυτήρια Αναφορά στην κα Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κερκύρας και ζήτησε, εκτός του να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία σε βάρος τυχόν υπευθύνων ύστερα από διερεύνηση των καταγγελλομένων και να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη για την διαπίστωση επιβαρυντικών της υγείας των εκεί υπηρετούντων αστυνομικών παραγόντων και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τις απειλούμενες ασθένειες.

Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε σε όλα!

Δυστυχώς υπήρξαμε «μάντεις κακών»!

Δεν επιχαίρουμε για τίποτα, παρότι η παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας υπήρξε καταλυτική και η θέση της υπεύθυνη και στοχευμένη.

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν θα επιτρέψουμε τη συνέχιση του εργασιακού Μεσαίωνα για τους συναδέλφους!

 

Κυρία Υπουργέ,

Έχει πλέον καταστεί σαφές, με τον πιο επίσημο τρόπο, ότι οι συνθήκες εργασίας των συναδέλφων είναι απάνθρωπες και εκτός κάθε ορίου νομιμότητας. Άρα για εμάς μη ανεκτές! Περαιτέρω παραμονή τους στο ανθρώπινο κολαστήριο της Λευκίμμης συνιστά πράξη προδήλως παράνομη και όποιον την διατάζει προδήλως παρανομούντα!! Η μηνυτήρια αναφορά μας πλέον μπορεί να προσωποποιηθεί σε βάρος του προσώπου ή των προσώπων που θα εξακολουθήσουν – συνειδητά πια και χωρίς άλλοθι – να διατάζουν προδήλως παράνομες υπηρεσίες.

Με όπλο μας τη νομιμότητα και το καταστατικό μας καθήκον να προασπιζόμαστε τα συμφέροντα των Ελλήνων Αστυνομικών, σας καλούμε να κλείσετε το θλιβερό κεφάλαιο της Λευκίμμης και να διατάξετε την αποχώρηση όλων των αστυνομικών δυνάμεων που είναι αποσπασμένες εκεί. Άμεσα!

(Επισυνάπτεται η σχετική με το θέμα αλληλογραφία).

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος