Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ανακοίνωση Γραμματείας Γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ανακοίνωση Γραμματείας Γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

323
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ελληνίδα αστυνομικός τιμά το λειτούργημά της

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επισκιάζεται από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μια εθνική τραγωδία που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσε ανάμικτα συναισθήματα οργής και θλίψης σε όλες και όλους μας.

Η Γραμματεία Γυναικών της ΠΟΑΣΥ αφιερώνει αυτήν την τόσο σημαντική μέρα σε όλες τις γυναίκες που έχουν σήμερα ένα δάκρυ στα μάτια τους, έναν πόνο και μια άδεια αγκαλιά. Ταυτόχρονα, ενώνει τη φωνή της Ελληνίδας αστυνομικού με τις φωνές κάθε γυναίκας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αγωνίζεται διαχρονικά για την ισότητα των δυο φύλων.

Η 8η Μαρτίου μας υπενθυμίζει ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για τα αυτονόητα, πλην ζητούμενα, ακόμη και σήμερα. Μας υπενθυμίζει ότι η ανάγκη εξάλειψης των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών είναι αδήριτη ανάγκη. Μας υπενθυμίζει ότι έχουμε δρόμο μπροστά μας και αγώνες για να καταφέρουμε να πετύχουμε την περιβόητη ισότητα και να εξαφανίσουμε κάθε μορφή εκμετάλλευσης, βίας και κακοποίησης σε βάρος των γυναικών.

Η Ελληνίδα αστυνομικός τιμά το λειτούργημα που επέλεξε να ασκήσει και αγωνίζεται για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της έτσι ώστε με περηφάνια, σύσσωμο το γυναικείο αστυνομικό προσωπικό, να ανταποκρίνεται επάξια σε ένα επικίνδυνο και ανασφαλές, από πολλές απόψεις, περιβάλλον εργασίας, αναδεικνύοντας μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο την ικανότητα και τη θέληση όλων των συναδελφισσών μας να φέρουν σε πέρας όποιο καθήκον και αν τους ανατεθεί.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος