Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Ενημερώθηκαν τα Πολιτικά Κόμματα για τις Συνδικαλιστικές Διώξεις

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Ενημερώθηκαν τα Πολιτικά Κόμματα για τις Συνδικαλιστικές Διώξεις

1583
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα πολιτικά κόμματα του συνταγματικού τόξου ενημέρωσε η Ομοσπονδία μας για την απαράδεκτη απόφαση της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να διατάξει ΕΔΕ και τον πειθαρχικό έλεγχο στελεχών του συνδικαλιστικού μας κινήματος, του προέδρου της Ομοσπονδίας συμπεριλαμβανομένου, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις τους για την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος και τις συνεχιζόμενες βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων χωρίς να τιμωρούνται οι δράστες.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία μας συναντήθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ με τη Βουλευτή κα Γιώτα ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ, στη Νέα Δημοκρατία με τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη κ. Μάξιμο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟ, στο Κίνημα Αλλαγής με τη Βουλευτή κα Εύη ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, στο ΚΚΕ με το Βουλευτή κ. Χρήστο ΚΑΤΣΙΩΤΗ, στους Ανεξάρτητους Έλληνες με το Βουλευτή  κ. Κωνσταντίνο ΚΑΤΣΙΚΗ,  στο ΠΟΤΑΜΙ  με το Βουλευτή κ. Γεώργιο ΜΑΥΡΩΤΑ και στην Ένωση Κεντρώων με το Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλειο Σ. ΣΠΥΡΟΥ.

Στα πολιτικά κόμματα τονίσαμε ότι η εξέλιξη αυτή, συνιστά ευθεία παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών των αιρετών εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων και ως τέτοια είναι αντιδημοκρατική και χρήζει αποδοκιμασίας και απόρριψης από όλους. Από την πλευρά μας θα ασκήσουμε όλα τα ένδικα μέσα για την προστασία του αναφαίρετου συνδικαλιστικού δικαιώματός μας, να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη και τα θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας για τα προβλήματα των συναδέλφων και των αστυνομικών υπηρεσιών. Αλίμονο αν η ηγεσία, γνωρίζοντας μάλιστα και το συνταγματικό κώλυμα για το δικαίωμα της απεργίας και της περιορισμένης συνδικαλιστικής μας δράσης, επιδιώκει να μας στερήσει ακόμα και αυτό το απλό δικαίωμα, το δικαίωμα της ελεύθερης διατύπωσης καταγγελιών, αναφορών κλπ. Η προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος έχει προκαλέσει την κατακραυγή όλων των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Ομοσπονδίας και των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες ζητούν από την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυτό το αντιδημοκρατικό ατόπημα.

Οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων εξέφρασαν την αποδοκιμασία τους στις μεθοδεύσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και μας διαβεβαίωσαν ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα φέρουν το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις προς την αρμόδια Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος