Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Επίλυση αιτημάτων με το νέο Π.Δ. – Κατάργηση της φωτογραφικής ρύθμισης...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Επίλυση αιτημάτων με το νέο Π.Δ. – Κατάργηση της φωτογραφικής ρύθμισης για προαγωγή με πτυχία

902
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από επίμονους και διαρκείς Αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, τόσο με τις δημόσιες και κατ’ ιδίαν παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας μας προς την Ηγεσία του Σώματος, όσο και με την αλληλογραφία μας προς όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το πρώτο από τα προεδρικά διατάγματα που μας έχει διαβεβαιώσει η νέα Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ότι θα προωθήσει άμεσα, προκειμένου να επιλυθούν χρόνια αιτήματά μας.

Ειδικότερα, πρόκειται για το π.δ.111/2019 «Ρύθμιση θεμάτων αστυνομικού προσωπικού και οργάνωσης Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας» (Α΄-216/31-12-2019), το οποίο αφορά:

  1. Την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος προαγωγής των Ανθυπαστυνόμων (άρθρο 7 του ν. 3686/2008), καταργώντας τη σκανδαλώδη, φωτογραφική και αποσπασματική ρύθμιση της προηγούμενης διάταξης του π.δ.69/2019 για την προαγωγή με τα πτυχία, η οποία, υπενθυμίζουμε ότι, έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
  2. Την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης και άλλων Υπηρεσιών, υιοθετώντας τις προτάσεις των κατά τόπους Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων και εστιάζοντας στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
  3. Τη βελτίωση και εναρμόνιση άλλων διατάξεων (χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών κ.α.).

Χαιρετίζουμε τη βούληση της νέας Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας που έκανε δεκτά τα αιτήματά μας, τα οποία δυστυχώς η προηγούμενη Ηγεσία αγνόησε, προβαίνοντας σε τροποποιήσεις ισχυουσών διατάξεων για το βαθμολόγιο, χωρίς καμία διαβούλευση με το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Ύστερα από την ως άνω επαναφορά – των διατάξεων του άρθρου 7 του ν.3686/2008 – και αφού διαφαίνεται η διάθεση για συζήτηση από τη νέα Ηγεσία, καθώς και για εύρεση λύσεων, επιμένουμε στην έναρξη διαλόγου για την αντικειμενική και δίκαιη διαμόρφωση ενός σύγχρονου βαθμολογίου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Υπηρεσίας και των συναδέλφων μας, κυρίως όμως για τους χαμηλόβαθμους, που ουδέποτε έχουν τύχει της δέουσας προσοχής από την Ηγεσία, καίτοι το συνδικαλιστικό μας κίνημα έχει καταθέσει, και καταθέτει, προτάσεις επί αυτού του μείζονος για το αστυνομικό προσωπικό θέματος.

Η Ομοσπονδία μας, συνεχίζει και το νέο έτος με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τον αγώνα για την επίλυση και των υπολοίπων εκκρεμοτήτων προσβλέποντας στη θετική ανταπόκριση της Ηγεσίας, δεδομένου ότι, η διαιώνισή τους, μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει στο αξιόμαχο και στην αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ Π.Δ 111/2019