Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Επιλεκτικές οι ευαισθησίες της Πολιτείας για την υγεία & τα ατομικά...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Επιλεκτικές οι ευαισθησίες της Πολιτείας για την υγεία & τα ατομικά δικαιώματα

723
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Λαμβάνοντας υπόψη σειρά δημοσιευμάτων, αλλά και τα αιτήματα της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη (ΕλΕΔΑΠ), αναφορικά με την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης των φυλακών για την προστασία των κρατουμένων, των εργαζόμενων στους χώρους κράτησης και της δημόσιας υγείας, λόγω του κορωνοϊού, η Ομοσπονδία μας, συνεπής με τις πάγιες θέσεις της, τις οποίες είχε σφοδρά υποστηρίξει με αφορμή, ανάλογες ρυθμίσεις του «νόμου ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ», επικοινώνησε, μέσω του Προέδρου αυτής, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, με τον αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική Υπουργό, κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ και είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι η Κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοιου είδους μέτρα. Σε περίπτωση, δε, που υιοθετηθούν πλήρως τα μέτρα αυτά, διαπιστώνεται ότι η Κυβέρνηση επαναλαμβάνει αυτά που ως αντιπολίτευση είχε στηλιτεύσει, μόλις πριν μερικά χρόνια.

Αυτονόητο είναι ότι, ως Ομοσπονδία, ενδιαφερόμαστε κι εμείς και επιζητούμε κάθε μέτρο που θα συμβάλλει πράγματι στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά δεν μπορούμε παρά να μην αναδείξουμε τις επιλεκτικές ευαισθησίες για την υγεία και τα ατομικά δικαιώματα, όταν είναι γνωστή σε όλους η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί και στους χώρους κράτησης της Ελληνικής Αστυνομίας, στις άθλιες εγκαταστάσεις με αλλοδαπούς κρατούμενους (μετανάστες και πρόσφυγες) και τους συναδέλφους-ες μας, αφημένους στο έλεος των ανθυγιεινών και επικίνδυνων συνθηκών εργασίας.

Εξάλλου, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι, εκτός από τη δημόσια υγεία, υπάρχει και η δημόσια ασφάλεια, που ως αγαθό δεν μπορεί να διακυβεύεται έναντι οιασδήποτε άλλης ανάγκης και σκοπιμότητας.

ΚΑΛΟΥΜΕ την πολιτεία, να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, υιοθετώντας προτάσεις που δεν θα επιβαρύνουν το έργο της Αστυνομίας, ούτε θα ενισχύουν την ανασφάλεια των πολιτών και των ενστόλων λειτουργών του κράτους, όταν μάλιστα, έχουν επωμισθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου τη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος, τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο και την εφαρμογή των απαγορευτικών μέτρων κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα, συν ό,τι άλλο έκτακτο αναδύεται στον ορίζοντα και ανατίθεται μόνο στην Ελληνική Αστυνομία.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση και από τους συναρμόδιους Υπουργούς, να επιδείξουν εμπράκτως ότι νοιάζονται για την Ελληνική Αστυνομία και το ανθρώπινο δυναμικό της, άλλως, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για τις αρνητικές επιπτώσεις των όποιων αποφάσεών τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος