Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 29-11-2019

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 29-11-2019

725
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην τακτική ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου προέβη το Προεδρείο της Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίαση της 29ης Νοεμβρίου 2019, ενώ συζητήθηκαν και ορισμένα θέματα που τέθηκαν εκ μέρους μελών του.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των ενημερωτικών συναντήσεων εργασίας που έχει ξεκινήσει η Ομοσπονδία με τους Υπουργούς της νέας Κυβέρνησης για τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα, ενώ τόνισε ότι προσεχώς θα ακολουθήσουν και συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα. Αναλυτικά για το περιεχόμενο των συναντήσεων αυτών τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χρήστος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Βασίλης ΠΑΝΤΑΖΗΣ και ο Γραμματέας Δ.Σ. κ. Χρήστος ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ.

Ως γνωστόν, η Ομοσπονδία στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως προκύπτει και από τις ανακοινώσεις μας όλο αυτό το διάστημα, έθεσε υπόψη:

  • Του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ τα οικονομικά μας αιτήματα, δίνοντας έμφαση στις αδικίες του ισχύοντος μισθολογίου και στην αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας (σχετ. ανακοίνωση από 25 Νοεμβρίου 2019, Αρ. Πρωτ.: 605/13/82-α).
  • Του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη ΔΙΓΑΛΑΚΗ την αναβάθμιση – ανωτατοποίηση της Αστυνομικής Ακαδημίας (σχετική ανακοίνωση από 27 Νοεμβρίου 2019, Αρ. Πρωτ.: 314/7/19α).
  • Του Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότη ΜΗΤΑΡΑΚΗ και της Γενικής Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παυλίνας ΚΑΡΑΣΙΩΤΟΥ τις αλλαγές που θα επιφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα οι πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και πολλά εκκρεμή ζητήματα του Κλάδου μας (σχετική ανακοίνωση από 7 Νοεμβρίου 2019, Αρ. Πρωτ.: 605/13/83).
  • Του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, όλα τα φλέγοντα αιτήματά μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού (σχετική ανακοίνωση από 6 Νοεμβρίου 2019, Αρ. Πρωτ.: 605/5/26), ενώ έγινε ενημέρωση και για την αναμενόμενη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, στον οποίο θα τεθούν επίσης οι εκκρεμότητες αναφορικά με την εκπροσώπησή μας στο ΜΤΣ κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά τα θέματα συζητήθηκαν αναλυτικά και στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Γενικού μας Συμβουλίου, στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, όπου τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, κλήθηκαν από την Ομοσπονδία μας, να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματά μας, δεδομένου ότι «η περίοδος χάριτος» προς την νέα Κυβέρνηση έχει λήξει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα απαιτεί την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και εξαγγελιών του κυβερνώντος κόμματος.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση θεμάτων που τέθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και αφορούσαν τυχόν επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία του Σώματος, μέσω τροποποίησης προεδρικών διαταγμάτων και του κανονισμού, χωρίς όμως να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από μέρους τους, την πάγια θέση της Ομοσπονδίας μας για τις προσλήψεις στην Ελληνική Αστυνομία και το αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος για την τροποποίηση του Π.Δ. 584/1985 «Οργάνωση και λειτουργία Υγειονομικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδία μας, στη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς αξιωματούχους για τις μεγάλες εκκρεμότητες της προηγούμενης διακυβέρνησης σε σχέση με τα αιτήματά μας, όπως αυτά αποτυπώνονται και στις αποφάσεις των συνεδρίων μας, χωρίς να παρεκκλίνει από αυτές καθ’ οιονδήποτε τρόπο και λόγο. Προς τούτο, έχει καλέσει σε αγωνιστική ετοιμότητα το σύνολο των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, ώστε, εφόσον τούτο απαιτηθεί, να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις σε όσους τυχόν επιδιώξουν, με μικροπολιτικές τακτικές και χάριν σκοπιμοτήτων, να παίξουν με την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια των συναδέλφων μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος