Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Μεριμνήστε έγκαιρα για την νυχτερινή αποζημίωση

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Μεριμνήστε έγκαιρα για την νυχτερινή αποζημίωση

667
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι την 1η Δεκεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ προέβη σε νέα παρέμβαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο την έγκαιρη ρύθμιση της διαδικασίας αποζημίωσης του αστυνομικού προσωπικού για την παρεχόμενη νυχτερινή υπηρεσία, πέραν των προβλεπομένων ωρών και των προϋπολογισθέντων κονδυλίων έτους 2020.

Η παρέμβασή μας έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης (σχετική ανακοίνωση Αρ. Πρωτ.: 605/9/100α από 23 Οκτωβρίου 2020) με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα υπάρξει τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ έτσι ώστε οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης να αυξηθούν από 48 σε 64.

Τονίσαμε δε την αναγκαιότητα της διεύρυνσης του «πλαφόν» για τα νυχτερινά, εξαιτίας της πληθώρας των δραστηριοτήτων που έχει επωμισθεί το αστυνομικό προσωπικό το τελευταίο διάστημα, αλλά και της αντιμετώπισης της κατάφορης αδικίας που συντελείται, όταν ο αστυνομικός δεν αποζημιώνεται για τη δεδουλευμένη εργασία του και μάλιστα τη νυχτερινή.

Θεωρούμε, ότι το δίκαιο αυτό αίτημα θα τύχει υλοποίησης άμεσα για να μη χρειαστεί να επανέλθουμε, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, όταν η διοίκηση «έτρεχε» την τελευταία στιγμή, λίγο πριν από την εκπνοή του έτους, για τα αυτονόητα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος