Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Μην προσπαθείτε να κρύψετε την ανεπάρκειά τους

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Μην προσπαθείτε να κρύψετε την ανεπάρκειά τους

1002
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ομοσπονδία καταδικάζει με αισθήματα οργής και αγανάκτησης τις βίαιες επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί την 28-02-2019 σε μέτρα τάξης στην Εορδαία Κοζάνης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατέρωθεν τραυματισμοί αστυνομικών και πολιτών, σοβαρή διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής και υπονόμευση του ρόλου της αστυνομίας.

Η υπέρογκη αστυνομική δύναμη σε σχέση με τους διαδηλωτές, η βιαιότητα των επιθέσεων και οι συνακόλουθοι τραυματισμοί, εγείρουν πελώρια ερωτηματικά για το επιχειρησιακό σχέδιο και τις διαταγές που δόθηκαν από τη Φυσική Ηγεσία του Σώματος, ενώ όλα αυτά διαδραματίζονται λίγες μέρες μετά τις ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών.

Είναι λυπηρό ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά χρησιμοποιούν τους συναδέλφους μας ως «σάκους του μποξ» για να αποφύγουν οι Υπουργοί ή τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος τις κοινωνικές αντιδράσεις και να ολοκληρώσουν τις όποιες δραστηριότητές τους σε «αποστειρωμένο περιβάλλον».

Η Πολιτική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας οφείλει να αποδεχθεί την ύπαρξη ευθυνών για τους τραυματισμούς που σημειώθηκαν στην Κοζάνη και να εστιάσει στους υπαιτίους. Την ευθύνη των μέτρων που απέτυχαν παταγωδώς, δεν την έχει η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, αλλά η Φυσική Ηγεσία του Σώματος.

 

Μην προσπαθείτε να κρύψετε την ανεπάρκειά τους!

Οι τραυματισμοί αστυνομικών & πολιτών δεν συνιστούν παράπλευρες απώλειες! 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος