Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Πρωτοτυπείτε δια της απουσίας σας

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Πρωτοτυπείτε δια της απουσίας σας

1476
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την έντονη ανησυχία των χιλιάδων συναδέλφων μας σε όλη τη χώρα, λόγω της συνεχιζόμενης απραξίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με την επίλυση τόσο των συγκεκριμένων καθημερινών προβλημάτων όσο και των χρόνιων αιτημάτων θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα για τα οποία έχουμε υποβάλλει σχετικές προτάσεις.

Ενώ κατατίθενται σχέδια νόμου από διάφορα Υπουργεία, με τελευταίο αυτό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το μοναδικό Υπουργείο που πρωτοτυπεί δια της απουσίας του από το νομοθετικό έργο, είναι το Προστασίας του Πολίτη.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της Ηγεσίας, ο πολλαπλασιασμός των οφειλόμενων ρεπό και η μη εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών, η επάνοδος του αναλογικού συστήματος επικοινωνιών, η καθαριότητα κ.α., όπως ήδη έχουμε καταγγείλει χωρίς να δοθούν πειστικές απαντήσεις. Τόσο πολύ κόπτεται η Ηγεσία για τα δικαιώματα των εργαζομένων αστυνομικών, που από το πολύ ενδιαφέρον το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η επαγγελματική τους εξουθένωση και η απαξίωσή τους ως ανθρώπων με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν ως Ηγεσία δεν επιθυμείτε ή δεν μπορείτε να αφήσετε πίσω σας θετικό αποτύπωμα, είναι καλύτερα, τόσο για τον αστυνομικό οργανισμό όσο και για την κοινωνία ολόκληρη, να παραδώσετε την ευθύνη των καθηκόντων σας σε αυτούς που έχουν διάθεση να παράξουν έργο.

Η Ομοσπονδία μας συνεχίζει τον αγώνα της και δηλώνει, σεβόμενη το θρησκευτικό κλίμα των ημερών του Αγίου Πάσχα, ότι παρά την προεκλογική περίοδο, αμέσως μετά τις γιορτές, θα μας βρουν μπροστά τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος