Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Υιοθετούνται από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος οι νομοθετικές μας ρυθμίσεις!

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Υιοθετούνται από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος οι νομοθετικές μας ρυθμίσεις!

717
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέχεια της από 24-12-2019 συνάντησης του Προέδρου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, όπου συζητήθηκαν όλες οι εκκρεμότητες του Κλάδου μας, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ αντιπροσωπείας του Προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και αντίστοιχης του Γραφείου του κ. Υπουργού, προκειμένου να αναπτυχθούν θέματα προς ένταξη στο νομοσχέδιο που θα προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση.

Από την πλευρά μας, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι τροπολογίες – νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι και σήμερα από την Ομοσπονδία μας, τόσο προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, όσο και προς τις αντίστοιχες των άλλων συναρμόδιων Υπουργείων.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν: α) τη συνυπηρέτηση μεταξύ συζύγων που είναι εκπαιδευτικοί και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, β) την επέκταση των δόσεων για κράτηση ονομασίας υπέρ Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. των νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων και Υπαστυνόμων Β΄, γ) τη ρύθμιση για τη μη οριστικοποίηση δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης παρελθόντων ετών, δ) την εκπροσώπηση των εργαζομένων στην Ελληνική Αστυνομία που είναι μέτοχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και ε) την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 45 του ν.4256/2014 (Α-92), προκειμένου να εναρμονιστεί με τις μέχρι και σήμερα ασφαλιστικές αλλαγές.

Από την πλευρά τους, μας γνώρισαν ότι, οι δύο πρώτες από τις ως άνω πέντε τροπολογίες – νομοθετικές ρυθμίσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ. έχουν ήδη ενσωματωθεί στο προαναφερόμενο σχέδιο νόμου, επιλύοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά προβλήματα των υπηρετούντων, τόσο στην Ελληνική Αστυνομία, όσο και ευρύτερα στα Σώματα Ασφαλείας. Αναφορικά δε με τις υπόλοιπες τρεις νομοθετικές ρυθμίσεις, μας ενημέρωσαν ότι και αυτές κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ενώ άμεσα θα γνωρίζουν τη βούληση των συναρμόδιων Υπουργείων, έτσι ώστε να ενταχθούν κι αυτές στο νομοσχέδιο.

Η Ομοσπονδία μας, πιστή στο συνδικαλιστικό της καθήκον, συνεχίζει να αναδεικνύει τα προβλήματα του εργαζόμενου Έλληνα Αστυνομικού και να καταθέτει αιτιολογημένες προτάσεις επίλυσης ζητημάτων, οι οποίες υιοθετούνται από την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος