Αρχική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ανακοίνωση – καταγγελία για τις Υγειονομικές συνθήκες των Αστυνομικών τμημάτων

Ανακοίνωση – καταγγελία για τις Υγειονομικές συνθήκες των Αστυνομικών τμημάτων

851
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή τα 2 πιστοποιημένα κρούσματα φυματίωσης στο ΑΤ Πατησίων, αλλά και γενικότερα τις ασχημες υγειονομικές συνθήκες πολλών αστυνομικών τμημάτων, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, εξέδωσε Ανακοινωση τονίζοντας οτι είναι επιτακτική η ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους.

Η ανακοίνωση έχει ως εξης:

Αθήνα,   15-10-2014         
Αρ. Πρωτ.: 090

Προς :Υπηρεσίες Αθηνών

Με αφορμή τα κρούσματα φυματίωσης που εμφανίστηκαν σε κρατουμένους του Α.Τ. Πατησίων, η Ένωσή μας δυστυχώς δικαιώθηκε που σε όλες τις συναντήσεις με τους υπευθύνους έθετε ως πρόβλημα πρώτης γραμμής ότι τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με θύματα τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους.

Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται. Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα.  

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

 Οι Αστυνομικοί αποτελούν για ορισμένους αναλώσιμο είδος. Δυστυχώς ο εχθρός για την υγεία μας και τις ζωές μας δεν είναι πλέον ΄΄ante portas΄΄ αλλά έχει βρει ήδη την κερκόπορτά του.

Για το Δ.Σ.

                                              – Ο –                                                  – Ο –
                                       Πρόεδρος                                                   Γεν. Γραμματέας
                                   ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                 ΡΗΓΑΣ Νικόλαος