Αρχική E.K.A. Ένωση Αθηνών: Στο μισθό ισότητα – Στην εργασία ανισότητα

Ένωση Αθηνών: Στο μισθό ισότητα – Στην εργασία ανισότητα

1492
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη νέα Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α., σύμφωνα με την οποία εκατοντάδες αστυνομικοί καλούνται για περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών.
Χωρίς να υπεισερχόμαστε στη σκοπιμότητα της Διαταγής αυτής, μιας και η αυξημένη εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, οφείλουμε να παρατηρήσουμε το κενό που προκαλείται στις Υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται οι διατιθέμενοι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να οξύνεται η εργασιακή ανασφάλεια τόσο αυτών που μένουν και επιβαρύνονται με πρόσθετη υπερεργασία, αλλά και των ιδίων των μετακινηθέντων, αφού από τη μία στιγμή στην άλλη θα βρεθούν σε ένα νέο εργασιακό περιβάλλον.
Με τη νέα Διαταγή, αποδυναμώνονται, για ακόμη μία φορά, Υπηρεσίες πρώτης γραμμής κατά τρόπο ανορθολογικό και ξεπερασμένο, διότι η Ηγεσία ακολουθεί την πεπατημένη χωρίς να έχει προβεί σε μία ριζική επανεξέταση των μέτρων τάξης και ασφαλείας, των παλαιών και νέων πάρεργων και τις επιπόλαιες εκτιμήσεις κινδύνων που οδηγούν στην άσκοπη αναίρεση δυνάμεων «δια πάσαν νόσον…».
Θέση και άποψη της Ένωσης Αθηνών, με βάση τις εμπειρίες των συναδέλφων μας αλλά και τις κατά καιρούς παραδοχές της Διοίκησης για το ίδιο πρόβλημα, είναι ότι η όποια συνδρομή των Υπηρεσιών πρέπει να γίνεται από όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες, ακόμη κι από αυτές που ενώ εδρεύουν στην Αττική και με το πρόσχημα ότι δεν ανήκουν διοικητικά στη Γ.Α.Δ.Α. βρίσκονται έως και σήμερα στο απυρόβλητο.
Επίσης, οι ανωτέρω συνάδελφοι πρέπει να μετακινηθούν με προγραμματισμό και ορίζοντα, όχι ημέρας, αλλά με προσωρινή μετακίνηση, ώστε στοιχειωδώς να εξασφαλίζεται το υπηρεσιακό συμφέρον, η έννοια της συγκροτημένης ομάδας και η μη αυθαιρεσία της Διοίκησης, με την πιστή τήρηση των Π.Δ., προς όφελος των συναδέλφων.
Τέλος, επειδή με προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε αναδείξει την αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών και της αστυνόμευσης, που προκαλεί σχετική Διαταγή για τη φύλαξη συμβολαιογραφικών γραφείων, επιπλέον δε και την επικίνδυνη διατάραξη των σχέσεων της Αστυνομίας με την κοινωνία, προτείνουμε την αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα εν λόγω μέτρα και τη διάθεσή τους στη Γενική Αστυνόμευση, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας και η καλύτερη προστασία των πολιτών.

Για το Δ.Σ.
– Ο –                              – Ο –
Πρόεδρος                   Γεν. Γραμματέας
ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης               ΡΗΓΑΣ Νικόλαος