Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Γεφύρι της Άρτας το εκλογικό επίδομα των Αστυνομικών

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Γεφύρι της Άρτας το εκλογικό επίδομα των Αστυνομικών

1206
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Χθες, 03 Ιουνίου 2019, έληξε και επίσημα με βάση την υπ’ αριθ. 37014 από 14-05-2019 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β-1696) η μακρά προεκλογική περίοδος για την ανάδειξη των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών, καθώς και των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είκοσι (20) ημέρες μετά τη δημοσίευση της προαναφερόμενης ΚΥΑ και μία (1) ημέρα μετά τη λήξη της προεκλογικής περιόδου, οι συνάδελφοι αστυνομικοί, καίτοι απασχολήθηκαν όπως είχαν διαταχθεί όλο αυτό το διάστημα, όχι μόνο δεν έχουν ακόμα λάβει την έκτακτη αποζημίωση της ντροπής, αλλά ούτε καν ενημερωθεί επίσημα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το χρόνο καταβολής της.

Περιποιεί ντροπή και κατάντια για τον Οργανισμό μας αυτή η ολιγωρία στην καταβολή της παραπάνω εκλογικής αποζημίωσης, αλλά κυρίως η συνειδητή αδιαφορία της Ηγεσίας του Σώματος για την ενημέρωση του χρόνου καταβολής αυτής (σχετ. η υπ’ αριθ. 700/4/15-δ από 27-05-2019 ανακοίνωσή μας). Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό, τα κρούσματα της μη έγκαιρης καταβολής δεδουλευμένων αποδοχών, αλλά και της μη ενημέρωσης του εργαζόμενου προσωπικού για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτές, αποτελούν πάγια τακτική των διοικούντων, οι οποίοι συμπεριφέρονται ανήθικα και με υπέρμετρη αλαζονεία, τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες… Στο σημείο αυτό, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε σε κάποιους «κλακαδόρους» ότι η θέση και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε διανύουμε οιαδήποτε προεκλογική περίοδο είτε όχι, είναι οριοθετημένα και συνταγματικά θωρακισμένα ζητήματα.

Καλούμε, τέλος, την Πολιτική Ηγεσία του Σώματος να αντιληφθεί την έκταση των παραπάνω προβλημάτων, τα οποία έχουν άμεσο κοινωνικοπολιτικό αντίκτυπο και να επέμβει, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, στην πρωτόγνωρη αδικία που συντελείται εις βάρος των εργαζόμενων στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και των οικογενειών αυτών, δεδομένης της οικονομικής επιβάρυνσης των τελευταίων για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της προεκλογικής περιόδου.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.  O Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος  ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος