Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Δρομολογούνται λύσεις αιτημάτων μας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Δρομολογούνται λύσεις αιτημάτων μας με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!

1013
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ουσιαστική συνάντηση εργασίας σύσσωμης της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και κλιμακίου της Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο (αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης»), με στόχο την επιτάχυνση – βάσει χρονοδιαγράμματος – της επίλυσης χρόνιων και υπερώριμων αιτημάτων μας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, στο πλαίσιο του νομοθετικού έργου της Κυβέρνησης και της ανάγκης βελτιώσεων των νόμων και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας. Ειδικότερα, ο κ. Υπουργός:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΟ: Αναγνωρίζει, τις στρεβλώσεις που υπάρχουν και την ανάγκη προσαρμογής του στο σήμερα, λόγω αλλαγής των ορίων ηλικίας, του συντάξιμου χρόνου κ.ά. Συναφές θέμα, η επαναφορά των καταργημένων 6.700 οργανικών θέσεων, για το οποίο απάντησε ότι επιδέχεται συζήτηση.

ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ:  Απάντησε ότι το θέμα ανοίγει για να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη και παραγωγική λύση, στο πλαίσιο της έρευνας –μελέτης που εκπονεί το Υπουργείο για τη διαχείριση του προσωπικού και στόχο έχει τη νέα δομή της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ: Αναγνωρίζει, την ανάγκη θετικών μέτρων, τονίζοντας ότι η συνεργασία του με τον αρμόδιο Υφυπουργό ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, κ. Θεόδωρο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, είναι εξαιρετική και δοθέντος του απαιτούμενου δημοσιονομικού χώρου από το 2021, ξεκινά ο διάλογος για ένα νέο μισθολόγιο, που προφανώς θα αναγνωρίζει και την επικινδυνότητα της εργασίας, όπως ρητά επιτάσσει και το Συμβούλιο της Επικρατείας με τις αποφάσεις του. Επιπλέον, θα αντιμετωπιστεί η επέκταση του «επιδόματος παραμεθορίου» και των «μαχίμων Υπηρεσιών», σύμφωνα και με τις ρυθμίσεις που είτε προωθήθηκαν είτε προωθούνται για τα άλλα Σώματα.

Για όλα αυτά, τόνισε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες θα εργαστούν υπό την εποπτεία και το συντονισμό, τόσο του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριου ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, όσο και του Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ, οι οποίοι εντός των επόμενων ημερών, θα πρέπει να καταρτίσουν συγκεκριμένο οδικό χάρτηχρονοδιάγραμμα υλοποίησης των συμφωνηθέντων. Άμεσης υλοποίησης πρέπει να τύχουν όσα δεν έχουν την εμπλοκή άλλων Υπουργείων με την ένταξή τους στο υπό προώθηση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και για τα υπόλοιπα σε χρόνο όχι πέραν του πρώτου εξαμήνου του 2020. Τα ζητήματα θα ανοίγουν και θα κλείνουν ένα – ένα ήταν η προτροπή του προς την παριστάμενη Ηγεσία του Σώματος.

Ο κ. Υπουργός, ενέταξε τέλος την πρωτοβουλία του στην ανάγκη άμεσου εκσυγχρονισμού της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα, σε συνέχεια των αλλαγών που ψηφίστηκαν για το Πυροσβεστικό Σώμα και έχουν επείγουσα προτεραιότητα, αφού γίνονται σε ακολουθία των όσων είχαν θεσμοθετηθεί επί των ημερών του την περίοδο του 2000.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα, θα συμμετάσχει ενεργά στη διαδικασία αυτή με τις προτάσεις του, λαμβάνοντας υπόψη σοβαρά την πολιτική βούληση του κ. Υπουργού, ώστε να μπει τέλος στην κοροϊδίακαι στον εμπαιγμό, που είχε υποστεί τόσο το αστυνομικό σώμα όσο και ο θεσμός του συνδικάτου μας, τα τελευταία χρόνια.

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος