Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Καταγγελία για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που βρίσκονται στη Λέσβο

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Καταγγελία για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας των αστυνομικών που βρίσκονται στη Λέσβο

532
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε συνέχεια της από 09 Σεπτεμβρίου 2020 Ανακοίνωσής μας με Αρ. Πρωτ.: 800/6/90, η Ομοσπονδία μας επανέρχεται σήμερα στο ίδιο θέμα για να τονίσει προς κάθε κατεύθυνση τις τεράστιες ευθύνες που αναλαμβάνουν όσοι συγκεντρώνουν αστυνομικές δυνάμεις στο νησί από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, προϊδεάζοντας για «πολεμικές συγκρούσεις» και για ενδεχόμενες νέες δραματικές καταστάσεις, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι μια ανθρωπιστική κρίση, δεν αντιμετωπίζεται με πολεμικές κραυγές και κωλυσιεργίες, όπως επισημάνθηκε χθες και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Αικατερίνη ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Ως Ομοσπονδία οφείλουμε, όμως, να σταθούμε ιδιαίτερα και στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες καλούνται να εφαρμόσουν τα όποια σχέδια της Ηγεσίας εκατοντάδες αστυνομικοί, κατά παράβαση κάθε ισχύουσας νομοθεσίας και διαταγής! Διαρκές ωράριο εργασίας (πλέον των 20 ωρών), επιχειρησιακή αβεβαιότητα λόγω της πανδημίας και κυρίως μη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών, με κίνδυνο νέες επιθέσεις εναντίον της αστυνομικής δύναμης και γενικά κατά του αστυνομικού θεσμού, που για άλλη μια φορά θα κληθεί να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που δεν ήταν ποτέ αστυνομικό.

Τούτων δοθέντων, η Ομοσπονδία μας προειδοποιεί κάθε αρμόδιο αξιωματούχο ότι προέχει η υγεία και η ασφάλεια των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας, το ίδιο όπως προέχει και η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης με τους χιλιάδες αλλοδαπούς όλων των ηλικιών στο δρόμο και όχι η υπηρέτηση σκοπιμοτήτων στο βωμό μικροπολιτικών και πολλών άλλων συμφερόντων.

Καλούμε, τέλος, την Ηγεσία -Πολιτική και Φυσική- τα συναρμόδια Υπουργεία, την Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, να αντιμετωπίσουν την έκρυθμη αυτή κατάσταση με νηφαλιότητα και διάλογο με την τοπική κοινωνία, προστατεύοντας τον αστυνομικό θεσμό και ατομικά όλο το Αστυνομικό Προσωπικό που μετακινείται προς τη Λέσβο, έτσι ώστε να μην ζήσουμε ξανά αρνητικά φαινόμενα του παρελθόντος.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος