Αρχική E.K.A. Π.Ο.ΑΣ.Υ: Προβληματισμό & ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στη Μόρια – Ηρωική η...

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Προβληματισμό & ανησυχία προκαλούν οι εξελίξεις στη Μόρια – Ηρωική η στάση των Αστυνομικών

567
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό της για τις δραματικές εξελίξεις στις δομές της Μόριας και δηλώνει και πάλι παρούσα στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που προκάλεσε η χθεσινή προδιαγεγραμμένη «έκρηξη» της «υγειονομικής βόμβας» που είχε δημιουργηθεί στη Λέσβο και η οποία είχε ως επακόλουθο, ευτυχώς μόνο την καταστροφή των εγκαταστάσεων «φιλοξενίας» χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων και όχι και απώλειες ανθρωπίνων ζωών, αλλά με υπαρκτό τον κίνδυνο περαιτέρω ανεξέλεγκτης μετάδοσης του φονικού ιού Covid-19.

Η νέα αυτή κατάσταση θέτει προ των ευθυνών τους όλους εκείνους που επί χρόνια διαχειρίζονται το πρόβλημα χωρίς δραστικές λύσεις και απτά αποτελέσματα, καλώντας κάθε φορά την Ελληνική Αστυνομία «να βγάλει το φίδι από την τρύπα», ωσάν το μείζον αυτό εθνικό πρόβλημα να ήταν αστυνομικό.

Η Ομοσπονδία μας οφείλει να επισημάνει τις παρεμβάσεις της σε όλα τα επίπεδα, εντός κι εκτός χώρας, με στόχο τη διεθνοποίηση της διαχείρισης της μεταναστευτικής-προσφυγικής κρίσης, τη μόνη ενδεικνυόμενη λύση, αφού είναι πλέον σαφές ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια χιλιάδες ανέστιους συνανθρώπους μας, ως «όπλο» για να επιτύχει στρατηγικές επιδιώξεις στην ευρύτερη περιοχή. Οι παρεμβάσεις μας στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Αστυνομικών (EuroCop) συμβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και γι’ αυτό εμμένουμε στις θέσεις μας, καλώντας την πολιτεία να λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελληνική Αστυνομία κλήθηκε να αντιμετωπίσει και αντιμετώπισε, επιτυχώς, μια επικίνδυνη,  ανθυγιεινή κατάσταση, απομακρύνοντας μέσα στη νύχτα από τις φλεγόμενες δομές τους διατρέχοντες θανάσιμο κίνδυνο χιλιάδες συνανθρώπους μας. Οι συνάδελφοί μας με κίνδυνο ζωής κι ενώ οι πυροσβέστες πετροβολούνταν ατάκτως, έπραξαν το καθήκον τους, αποτρέποντας τα χειρότερα. Αυτήν την ηρωική στάση των Ελλήνων Αστυνομικών, ουδείς δικαιούται να την παραβλέπει, πόσω μάλλον να την υποτιμά και να την απαξιώνει.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, επιτέλους, να πράξουν το χρέος τους απέναντι στο Αστυνομικό Προσωπικό, θωρακίζοντας το θεσμικά και υλικά, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις τους, πριν από τις εθνικές εκλογές του 2019.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος