Αρχική E.K.A. Το επίκαιρο άρθρο της Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Πειραιά Μαλαχίας Αργυρώ

Το επίκαιρο άρθρο της Γεν. Γραμματέας της Ένωσης Πειραιά Μαλαχίας Αργυρώ

3285
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είμαι περίεργη με τι μούτρα θα πάνε ο κ. Υπουργός Εθ.Αμύνης και βουλευτές στην Χήρα και τα ορφανά ηλικίας 9 και 11 χρονών να πουν ότι το κράτος πρόνοιας βρίσκεται δίπλα τους.
Μια μάνα σήμερα θα αποχαιρετήσει για πάντα το γιο της, μια σύζυγος έχασε τον προστάτη της οικογένειάς της και δυο παιδιά θα μείνουν ορφανά.
Ο Σμηναγός (Ι) Γεώργιος Μπαλταδώρος, αφού έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ο αρχικός νόμος – έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου στις διατάξεις περί συντάξεως χηρείας, δεν εξαιρούσε ούτε τις συζύγους όσων έχαναν τη ζωή τους στο καθήκον.
Η εξαίρεση επετεύχθη όταν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με επικεφαλής τον Γρηγόρης Γερακαράκος , έκανε κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν αποχωρούσε εάν δεν τροποποιούσε το νόμο ο τότε Υπουργός κ. Κατρούγκαλος. Ο τελευταίος αναγκάσθηκε να μεταβεί στη Βουλή και από του βήματος ανακοίνωσε την επίμαχη εξαίρεση και έτσι έληξε η κατάληψη.


Δείτε τα σημεία που αναφέρονται στην υπόψη εξαίρεση στο ν.4387/2016.
Άρθρο 4 Υπαγωγή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης των υπαλλήλων – λειτουργών του Δημοσίου, καθώς και των στρατιωτικών
3. Οι διατάξεις των ανωτέρω παραγράφων δεν έχουν εφαρμογή:
3ε. για όσους δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.δ. 169/2007 σε συνδυασμό και με αυτές του Π.δ. 168/2007.
Τα ανωτέρω πρόσωπα εξακολουθούν να υπάγονται στο ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου και οι συντάξεις τους κανονίζονται με βάση τις ισχύουσες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου και καταβάλλονται από το Δημόσιο.
Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής έχουν εφαρμογή και για τα πρόσωπα στα οποία μεταβιβάστηκε ή μεταβιβάζεται η σύνταξη των υπαγομένων σε αυτές προσώπων.
Άρθρο 12 Σύνταξη λόγω θανάτου
2. Ο επιζών σύζυγος δεν δικαιούται σύνταξη αν ο θάνατος του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου συζύγου επήλθε πριν από την πάροδο πέντε (5) ετών από την τέλεση του γάμου, εκτός αν: α) ο θάνατος οφείλεται σε ατύχημα που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας ή ανθρωποκτονία.


Αυτό είναι το Ευχαριστώ του Κράτους σ όλους τους ένστολους που δίνουν σώμα ψυχή και αίμα για την Πατρίδα μας…