Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αίτημα για τοποθέτηση απινιδωτή στο αστυνομικό μέγαρο Λάρισας

Αίτημα για τοποθέτηση απινιδωτή στο αστυνομικό μέγαρο Λάρισας

886
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής είναι μια μικρή, ελαφριά, αξιόπιστη συσκευή που ανιχνεύει το καρδιακό ρυθμό,   φορτίζεται αυτόματα και προτρέπει το χειριστή με οδηγίες στα ελληνικά για χορήγηση ηλεκτρικής ενέργειας (απινίδωση), με σκοπό την επαναλειτουργία της καρδιάς.

   Η έγκαιρη απινίδωση αυξάνει θεαματικά τα ποσοστά της επιβίωσης του θύματος, χωρίς νευρολογικές βλάβες, καθώς χωρίς την απινίδωση η επιβίωση του θύματος χωρίς νευρολογικές βλάβες είναι κάτω από 1% ! Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το 16% – 20% των ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους.

   Σύμφωνα με την Υ4α/οικ από 22-8-2007 εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, σε πολυσύχναστους χώρους, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

   Με κύριο γνώμονα την αξία της ανθρώπινης ζητούμε:

Α. Να υποβληθεί άμεσο αίτημα για προμήθεια   Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
Β. Εγκατάσταση αυτού στο χώρο της reception του Αστυνομικού  Μεγάρου.
Γ. Εκπαίδευση των συναδέλφων της reception & control room στη ΚΑΡ.Π.Α με χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. (είναι πολύ εύκολη και οι περισσότερες εταιρίες πώλησης απινιδωτών κάνουν δωρεάν σεμινάριο ή μπορεί να γίνει από ειδικό προσωπικό του ΕΚΑΒ).

   Εκατοντάδες πολίτες και συνάδελφοι, κινούνται σε καθημερινή βάση στο Αστυνομικό Μέγαρο. Έστω και μια ανθρώπινη ζωή να σωθεί με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή σε περίπτωση ανακοπής θα είναι ανεκτίμητο κέρδος !
 
*Στοιχεία της παρούσας ανακοίνωσης έχουν παρθεί από άρθρο της κ. ΠΟΛΥΖΟΥ Ελένης ιατρού του Γ.Ν. Τρικάλων στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την 22/1/2014.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΝΤΑΒΟΥΡΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                             ΖΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

απο enastyl