Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ανακοίνωαη της ομοσπονδίας σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των Σ.Α. με τον...

Ανακοίνωαη της ομοσπονδίας σχετικά με την ελεύθερη μετακίνηση των Σ.Α. με τον ΟΑΣΑ

1030
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοίνωαη της ομοσπονδίας σχετικά με την εεύθερη μετακίνηση των Σ.Α. με τον ΟΑΣΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας γνωρίζουμε ότι, την 28-01-2016 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β΄- αρ. φύλλου 126), η υπ’ αριθμ. Α-59909/4404 από 18-01-2016 Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία, πέραν των άλλων, ορίζονται και οι δικαιούχοι ελεύθερης μετακίνησης στα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα προβλέπει ελεύθερη μετακίνηση: α) στο ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τους Συνοριακούς Φύλακες και Ειδικούς Φρουρούς, β) στο ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος (μόνιμοι και πυροσβέστες 5ετούς υποχρέωσης) και γ) στο ένστολο προσωπικό και στους δόκιμους του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Προϋπόθεση για την εφαρμογή των παραπάνω διατάξεων είναι η σύναψη σύμβασης με τους αρμόδιους φορείς, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ακόμα λάβει χώρα και σύντομα θα διενεργηθεί.

Οι Ομοσπονδίες μας, έγκαιρα και έγκυρα, επισήμαναν το ουσιώδες πρόβλημα της ελεύθερης μετακίνησης με τα ΜΜΜ, ενώ με τις συνεχείς πιέσεις μας, αναδείξαμε αυτό, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, ήταν η δημοσίευση της παραπάνω απόφασης.

Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!!!

Συντονισμένες και στοχευμένες δράσεις φέρνουν αποτελέσματα!!!

poasy.gr http://www.poasy.gr/web/index.php?option=com_content&view=article&id=2703:ekdothike-i-kya-gia-tin-eleytheri-metakinisi-twn-swmatwn-asfaleias-me-ton-oasa&catid=122:news-federations-2016&Itemid=119