Αρχική ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

946
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε, μετά τις τελευταίες εντολές της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου σύμφωνα με τις οποίες, απαγορεύεται η διέλευση από τον προαύλιο χώρο της Βουλής και η είσοδος στο εξωτερικό εντευκτήριο και στις τουαλέτες  ένστολων αστυνομικών εκτός αυτών που υπηρετούν στη Βουλή,  η Ενωση Αθηνών εξέδωσε σχετική ανακοινωση:

 

Διαβάστε αναλυτικά:

Με αφορμή το θέμα που προέκυψε, μετά τις τελευταίες εντολές της Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου σύμφωνα με τις οποίες, απαγορεύεται η διέλευση από τον προαύλιο χώρο της Βουλής και η είσοδος στο εξωτερικό εντευκτήριο και στις τουαλέτες  ένστολων αστυνομικών εκτός αυτών που υπηρετούν στη Βουλή, οι οποίοι και είναι επιφορτισμένοι με την εξωτερική ασφάλεια των δημοσίων κτιρίων θα θέλαμε την ουσιαστική παρέμβασή σας και την συμβολή σας για το μέρος στο οποίο αυτοί οι συνάδελφοι θα μπορούν να πραγματοποιούν φυσικές και βιολογικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους.

Δυστυχώς εν έτη 2015 με τόσα προβλήματα να απασχολούν όλους μας, ορισμένες εμπαθείς συμπεριφορές ενάντια στο θεσμό της ΕΛ.ΑΣ. δημιουργούν και επιπλέον θέματα και απαιτούνται απαντήσεις πλέον και για τα αυτονόητα. Είναι λυπηρό ένας από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας και ένας θεσμός που έχει πληρώσει και συνεχίζει να πληρώνει με φόρο αίματος την προστασία της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών, να περιθωριοποιείται με τέτοιο αναίσχυντο τρόπο και να αναγνωρίζεται επαχθώς ως πολίτης Γ΄ κατηγορίας από άλλους Πολιτειακούς Θεσμούς.

Ζητάμε, ως πολιτικός μας προϊστάμενος, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας από μέρους σας. Σε αντίθετη περίπτωση προτείνουμε οι συγκεκριμένες ένστολες δυνάμεις που υπηρετούν περιμετρικά από το κυριότερο κτίριο της δημοκρατίας, να αποσυρθούν όταν δεν πραγματοποιούνται συναθροίσεις πολιτών και δεν είναι σε εξέλιξη πορείες εργαζομένων διότι δυσχεραίνονται οι εργασιακές συνθήκες των αστυνομικών.

Τη στιγμή που κάποιοι φιλοδοξούν να διοικήσουν την ΕΛ.ΑΣ., να απενεργοποιήσουν την ηγεσία της, να προσβάλουν τα στελέχη της, να επιβάλλουν τη φιλοσοφία τους, και προφανώς δεν επιθυμούν τη παρουσία μας στο χώρο ευθύνης της θεσμικής τους ηγεσίας, η μόνη ελπίδα μας είναι η εσωτερική συνεννόηση των θεσμών που έχουν τη τύχη της Χώρας μας αυτή τη χρονική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση κύριε Υπουργέ θα ζητήσουμε τη συνδρομή των οργανώσεων προάσπισης των εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο ανεπτυγμένο Δυτικό κόσμο.

 

Με τιμή  για το Δ.Σ.

                     – Ο –                                                                                   – Ο –
                 Πρόεδρος                                                                                                        Γεν. Γραμματέας

easya.gr