Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αστυνομία: Ανενεργές οι μισές μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Αστυνομία: Ανενεργές οι μισές μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

1029
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε δίνη επιχειρησιακής υποβάθμισης φέρεται να έχει περιέλθει η πιο μάχιμη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ., που μέχρι πριν από δύο χρόνια αποτελούσε τη «δύναμη πυρός» του Σώματος στο μέτωπο της αντιμετώπισης του εγκλήματος.

Όπως δείχνουν επίσημα στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, η πτώση της απόδοσης των μοτοσικλετιστών της ΔΙ.ΑΣ. το 2014 σε σχέση με το 2012 αγγίζει το 30%, ποσοστό που προκαλεί πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., που βλέπει μια νευραλγική υπηρεσία σε «κόπωση».

Ραγδαία είναι η μείωση στον αριθμό των συλλήψεων κακοποιών, των προσαγωγών, των ελέγχων οχημάτων, των συλλήψεων παράνομων μεταναστών και των ελέγχων υπόπτων.

Ενδεικτικό είναι ότι το πρώτο 6μηνο του 2012 οι μοτοσικλέτες της ομάδας «έγραψαν» συνολικά 4.056.098 χιλιόμετρα και δύο χρόνια μετά, το πρώτο 6μηνο του 2014, “έγραψαν” μόλις 2.659.469 χιλιόμετρα.

Οι 2.447 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν εμπλακεί σε συνολικά 41 ένοπλες εμπλοκές, πλέον σπανιότερα επεμβαίνουν και συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω ληστές. Εντύπωση προκαλεί ο δείκτης που καταγράφει τις συλλήψεις για αρπαγές τσάντας-τυπική περίπτωση εγκληματικότητας του δρόμου. Το πρώτο 6μηνο του 2012 οι μοτοσικλέτες συνέλαβαν επιτόπου 32 άτομα αμέσως μετά την επίθεσή τους, ενώ φέτος οι συλλήψεις είναι επτά. Συνολικά οι συλλήψεις της ομάδας το ίδιο διάστημα του 2012 ήταν 6.651 και φέτος μόλις 4.716.

Οι δύο βασικοί λόγοι της “κόπωσης” είναι η οικονομική κρίση που έφερε σημαντικές ελλείψεις σε οχήματα και εξοπλισμό αλλά και οι “πειραματισμοί” των προηγούμενων χρόνων στα θέματα διοίκησης που αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς.

απο news.gr