Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Αυτά είναι τα αστυνομικά τμήματα που θα κλείσουν στην Αττική

Αυτά είναι τα αστυνομικά τμήματα που θα κλείσουν στην Αττική [λίστα]

945
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αναδιάρθρωση-«λαιμητόμος» και για τα Αστυνομικά Τμήματα, Αστυνομικούς Σταθμούς και Τμήματα Ασφαλείας της Αττικής προβλέπεται στο σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», από τα 110 αστυνομικά τμήματα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, περίπου 50 θα κλείσουν και θα συμπτυχθούν με άλλα όμορων δήμων, που βρίσκονται σε κοντινές χιλιομετρικές αποστάσεις.

Από τα 94 Τμήματα Ασφαλείας θα μείνουν τα 65, ενώ ολοκληρωτικό φαίνεται να είναι το «μαχαίρι» στους 18 Αστυνομικούς Σταθμούς, που βρίσκονται στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, συνολικά, 18 περιοχές μεταξύ αυτών οι:

    Εκάλη,
    Νέα Κηφισιά,
    Σούνιο,
    Αγκίστρι Αίγινας,
    Θρακομακεδόνες,
    Σαρωνίδα, που αστυνομεύονταν από τους λίγους αστυνομικούς Αστυνομικών Σταθμών, πολύ πιθανόν να «ταξιδεύουν» σε αστυνομικές υπηρεσίες γειτονικών περιοχών για να εξυπηρετηθούν.

Το Α/Τ Μελισσίων θα συγχωνευτεί με το τμήμα Βριλησσίων, ενώ τα τμήματα Παπάγου και Πεντέλης θα συγχωνευτούν με αυτό του Χολαργού που διαθέτει κτιριακή υποδομή και υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Τα τμήματα Ψυχικού και Νέου Ψυχικού θα ενταχθούν στο πιο οργανωμένο τμήμα της Φιλοθέης, το Α/Τ των Σπάτων στο τμήμα της Αρτέμιδας, της Χαλκηδόνας στη Ν. Φιλαδέλφειας και τέλος των Γλυκών Νερών θα συγχωνευτεί με αυτό της Παιανίας.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί σταθμοί που λειτουργούν στην Αττική, αλλά και σε μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, όπως π.χ. στο Αγκίστρι, και απασχολούν από έναν έως το πολύ τρεις αστυνομικούς θα κλείσουν και αυτές οι περιοχές θα εξυπηρετούνται από τα γειτονικά Α/Τ.

Ωστόσο, για τους αστυνομικούς σταθμούς στα μικρά νησιά του Αργοσαρωνικού, θα υπάρχει πρόβλεψη λειτουργίας του αστυνομικού σταθμού τους θερινούς μήνες και αυτό λόγω τουρισμού.

Οι προτάσεις όλων των Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας και της Αττικής, αναμένονται στις 10 Μαΐου, με τις πρώτες συμπτύξεις-«μετακομίσεις» του αστυνομικού προσωπικού να προσδιορίζονται χρονικά, σχεδόν ένα μήνα αργότερα στα μέσα Ιουνίου, αφού ολοκληρωθούν όλες οι νομοπαρασκευαστικές διαδικασίες και η ψήφιση τους.

Στόχος της αναδιάρθρωσης είναι το αριθμητικό σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών να βρίσκεται κοντά σε αυτό των 66 δήμων της Αττικής. «Δεν είναι δυνατόν σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής να υπάρχουν 20 δήμοι και να έχουμε 32 Aστυνομικά Tμήματα και 3 Aστυνομικούς Σταθμούς, πολλά από τα οποία υπολειτουργούν, με ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα», υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, επιχειρώντας να αιτιολογήσουν το σχέδιο «Καλλικράτης» στην ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν πως πιθανόν και οι 18 Αστυνομικοί Σταθμοί στα όρια ευθύνης της ΓΑΔΑ αναμένεται να κλείσουν, εκτός αν υπάρξουν… πιέσεις, όπως ενδεχομένως στην περίπτωση της Εκάλης.

iefimerida.gr

απο policenet