Αρχική ΕΛΛΑΔΑ “Βγάζουν” οργανικές θέσεις και για τα επιτελεία, Τί αλλάζει στον κώδικα μεταθέσεων...

“Βγάζουν” οργανικές θέσεις και για τα επιτελεία, Τί αλλάζει στον κώδικα μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ

858
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια καινοτόμο ρύθμιση που εκτιμάται ότι θ’ “απελευθερώσει” εγκλωβισμένες σήμερα δυνάμεις της Αστυνομίας ετοιμάζει η ηγεσία της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες , αμέσως μετά την έγκριση από το ΣτΕ και την υπογραφή του Π.Δ. για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, ακολουθεί το Π.Δ. με την αναδιάρθρωση των τμημάτων που κατά

το μεγαλύτερο μέρος έχει ήδη διαμορφωθεί.

Ταυτόχρονα όμως θα προωθηθεί ειδική διάταξη με την οποία αλλάζει επί της ουσίας ο κώδικας των μεταθέσεων, καθώς δημιουργούνται οργανικές θέσεις και για τα επιτελεία όλων των αστυνομικών υπηρεσιών, ακόμη και για τα περιφερειακά τμήματα της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Έτσι, θα σταματήσει ο ενδεχόμενος όποιος υπερπληθυσμός παρατηρείται στα γραφεία, με τις θέσεις και τα κριτήρια να είναι από τον κανονισμό καθορισμένες.

Με αυτή τη ρύθμιση επιδιώκονται δύο βασικές ωφέλειες.

Η πρώτη, η απελευθέρωση σημαντικού αριθμού αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται παγιδευμένες μέσα στις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με όσα σημειώνονται, πως υπάρχουν τουλάχιστον 2 αστυνομικές διευθύνσεις με επιτελείο στο οποίο υπηρετούν 68 αστυνομικοί!

Η δεύτερη, να τερματιστούν από άλλο ανοιχτό παραθυράκι οι μεταθέσεις αστυνομικών εκτός οργανικών θέσεων και με παραβίαση του κριτηρίου της εντοπιότητας.

απο bloko.gr