Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Β. Κικίλιας: Υπάρχει σχέδιο προστασίας του πολίτη; Πού βρίσκονται και πως σιτίζονται...

Β. Κικίλιας: Υπάρχει σχέδιο προστασίας του πολίτη; Πού βρίσκονται και πως σιτίζονται οι μετανάστες της Αμυγδαλέζας;

883
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια σειρά από εξτρεμιστικού ή αναλόγως οπτικής ακτιβιστικού χαρακτήρα ενέργειες του αντιεξουσιαστικού κινήματος, σε συνάρτηση με δηλώσεις και θέσεις κυβερνητικών στελεχών, δημιουργούν κατά τον πρώην υπουργό Δημόσιας τάξης ένα επικίνδυνο κοκτέιλ ανασφάλειας. Ο κ. Κικίλιας απαριθμεί και
ερωτά τον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στο μεταναστευτικό.

“Από την ανάληψη καθηκόντων του Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης &Προστασίας του Πολίτη υπό τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε γίνει μάρτυρες των παρακάτω γεγονότων:

    Αξιωματικός της Αστυνομίας διώχθηκε επειδή εκτελώντας διαταγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου εξέδωσε με τη σειρά του εντολή για την απελευθέρωση παράνομων μεταναστών. Κι ενώ η πολιτική ηγεσία δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν δόθηκε ποτέ ανάλογη εντολή, ταυτόχρονα επιβίβαζε τους παράνομους μετανάστες στην Ομόνοια με μισθωμένα οχήματα και τους αποβίβαζε στο κέντρο της Αθήνας προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Οι εταίροι μας πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θα στείλει μετανάστες από την Ελλάδα για να γεμίσουν και τις δικές τους πλατείες. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενοικιάσει διαμερίσματα για να εγκατασταθούν οι μετανάστες και ότι εν ανάγκη διαθέτει και τα γραφεία του υπουργείου της για κατάλυμα σαν να ήταν ιδιωτική της κατοικία.

    Αυτοκίνητα ιδιωτών έγιναν παρανάλωμα και καταστήματα καταστράφηκαν στα πρόσφατα γεγονότα των Εξαρχείων, ενώ το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το Δημαρχείο, τα προπύλαια του Πανεπιστημίου, η Ακαδημία, η Εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, το άγαλμα του Παλαμά, η Καπνικαρέα βυζαντινός ναός του 11ου αιώνα βανδαλίστηκαν.

    Η Νομική Σχολή Αθηνών τέθηκε υπό πενθήμερη κατάληψη από κουκουλοφόρους που προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

    Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δέχτηκε επίθεση αγνώστων και βανδαλίστηκε.

Επειδή:

– Οι επιμένοντες να κατοικούν στο κέντρο της Αθήνας αντιλαμβάνονται ότι πλέον αποδομείται η συστηματική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

– Ο Δήμαρχος Αθηναίων για πρώτη φορά δήλωσε εξοργισμένος πως «μία πορεία διαμαρτυρίας μερικών δεκάδων ατόμων εξελίχθηκε σε πορεία αισθητικού βανδαλισμού κτιρίων και μνημείων της πόλης» και πως «η ανοχή των πολιτών και των φορέων της πόλης εξαντλείται» καλώντας τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να μην παραμείνουν αδρανή.

– Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης προέτρεψε τις πανεπιστημιακές αρχές, εφόσον οι κουκουλοφόροι ολοκλήρωσαν το έργο τους, να οργανώσουν ομάδες φοιτητών για να τους εκδιώξουν από την Νομική.

– Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια πως «η Αστυνομία δεν είναι αρμόδια να λύνει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, ούτε τα ακαδημαϊκά προβλήματα της χώρας» και πως «αυτοί που παράγουν το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν (…) πρέπει να το λύσει η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα».

– αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε πως «το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει σχεδιάσει, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος των πολιτών, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες για τη νέα πορεία της χώρας μας».

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός:

    Ποιο είναι τελικά το σχέδιο προστασίας του πολίτη ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων σας μόνο καταστροφές μετράει; Ποιος έχει την ευθύνη της Προστασίας του Πολίτη;

    Γιατί τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας παραμένουν αδρανή;

    Θα αποκατασταθεί η έννομη τάξη από την αυτοδικία όταν καθηγητές και φοιτητές καλούνται να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να υπερασπιστούν την περιουσία του πανεπιστημίου, του κράτους και τα δικαιώματα των πολιτών;

    Γνωρίζετε, αλήθεια, τι απέγιναν οι παράνομοι μετανάστες που αφέθησαν στο κέντρο της Αθήνας; Πού διαμένουν, πωςσιτίζονται και πως αυτοεξυπηρετούνται;

    Η κακώς εννοούμενη κοινωνική ειρήνη είναι δική σας επιλογή ή σας επιβάλλεται άνωθεν;”
 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Π. Κικίλιας

απο bloko.gr