Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Διέπρεψε η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σωμάτων Ασφαλείας στις ΗΠΑ

Διέπρεψε η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σωμάτων Ασφαλείας στις ΗΠΑ

1017
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε πίσω της η ελληνική αποστολή, που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Σωμάτων Ασφαλείας στο Fairfax των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή περισσότερων από 25.000 αστυνομικών και πυροσβεστών από όλον τον κόσμο, καθώς στις βαλίτσες της επιστροφής η αποστολή τής ΕΛ.ΑΣ και του Π.Σ. έφερε αρκετά χρυσά και ασημένια μετάλλια.

Από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές των αγώνων ήταν ο τελικός του μπάσκετ, στον οποίο έλαβαν μέρος οι ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, αφήνοντας πίσω τους άλλες, που παραδοσιακά έφθαναν στον τελικό της διοργάνωσης, όπως εκείνη των ΗΠΑ.

{youtube}DRuPsac90Q4{/youtube}

Πιο αναλυτικά, ως προς τις διακρίσεις που έλαβαν οι αθλητές:

Για την Ελληνική Αστυνομία

    Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης των ανδρών, αποτελούμενη από έντεκα (11) αθλητές, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
    Η Ομάδα Τζούντο, στην κατηγορία ανδρών 45 ετών και άνω στα 100 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στην κατηγορία 30 ετών και άνω στα 66 κιλά, το αργυρό μετάλλιο.
    Η Ομάδα Tae – Kwon – Do , στην κατηγορία 60 κιλών, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.
    Η Ομάδα Άρσης Βαρών, στην κατηγορία 50-55 ετών στα 82,5 κιλά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σύνολο των κιλών (345 κιλά), καθώς και το χάλκινο μετάλλιο στις πιέσεις πάγκου (137,5 κιλά).

Για το Πυροσβεστικό Σώμα:

    Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης των ανδρών, αποτελούμενη από δέκα (10) αθλητές, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
    Χρυσό μετάλλιο στο Τζούντο γυναικών.
    Χρυσό μετάλλιο στο Άλμα εις μήκος.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η πολιτική και φυσική ηγεσία ης Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος βράβευσαν τους αθλητές, που έλαβαν μέρος στους αγώνες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, στο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι:

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας συγχαρώ. Η ημέρα ανήκει σε σας. Η τιμή ανήκει σε εσάς. Η Ελληνική Αστυνομία το Πυροσβεστικό Σώμα, όλη η Πολιτική και η Φυσική ηγεσία είναι εδώ, ακριβώς για να τιμήσουν την προσπάθεια και την επιτυχία σας.

Η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά. Κάθε αστυνομικός και κάθε πυροσβέστης είναι ταυτόχρονα οικογενειάρχης και εργαζόμενος. Προφανώς υπάρχουν άνθρωποι της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τις Τέχνες, τα Γράμματα και τον Αθλητισμό. Πρέπει να προβάλλουμε αυτό το πρόσωπο στην κοινωνία, ώστε ο κάθε πολίτης, παρά τις υποψίες, καχυποψίες ή ενστάσεις, να μπορέσει να δει ότι πλάι του στέκεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ένας σύγχρονος πολίτης, ένστολος πολίτης, που διαθέτει κοινωνικές, πνευματικές και πολιτιστικές ευαισθησίες.

Άρα λοιπόν, η σημερινή τελετή θα μπορούσε να γίνει και χωρίς αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα, που απέδειξαν ότι ακόμα και σε δύσκολους καιρούς καταφέρνουμε πάντα μέσα στο fair play, να δείχνουμε την ελληνική ψυχή. Άρα αυτήν την αισιόδοξη πλευρά βραβεύουμε. Τον καθένα από εσάς, την ίδια την ομάδα, τους προπονητές, τους τεχνικούς, όλο το team.

Είναι για μας, και όχι μόνο για μας, αλλά και για την Ελληνική κοινωνία, αυτό ακριβώς το αισιόδοξο που αναζητούμε. Η αισιοδοξία του Έλληνα που πολεμά, που ξέρει να κερδίζει, που ξέρει τι είναι άμιλλα, τι είναι νίκη, τι είναι υπερηφάνεια. Για εμάς είστε παράδειγμα, που θα κρατήσουμε στη μνήμη μας. Και πάλι συγχαρητήρια».

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, τόνισε ότι:

«Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ τους αθλητές –αστυνομικούς και πυροσβέστες– και τους προπονητές και όλη την αποστολή, για τις διακρίσεις που πετύχατε σε αυτήν την αθλητική διοργάνωση και για την εξαιρετική σας παρουσία.

Κατορθώσατε για μία ακόμα φορά να ξεχωρίσετε ανάμεσα σε πολλούς συναθλητές σας με την αγωνιστικότητα και την αθλητική σας επάρκεια.

Προσωπικά σας εγγυώμαι ότι θα σας στηρίζω και θα είμαι δίπλα σας σε κάθε σας προσπάθεια. Εύχομαι να συνεχίσετε πάντα με επιτυχίες στην ζωή σας, αλλά πάνω απ’ όλα εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους σας».

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, στον χαιρετισμό του ανέφερε:

«Θα ήθελα με τη σειρά μου να επικεντρωθώ σε δύο χαρακτηριστικά:

Πρώτον, χωρίς να θέλω να μειώσω τα ατομικά αθλήματα και τις διακρίσεις στα ατομικά αθλήματα, θα ήθελα να σταθώ στην ομαδικότητα που χαρακτηρίζει και τις δύο ομάδες του μπάσκετ, στο χαρακτηριστικό αυτό της ομαδικότητας, η οποία οδηγεί πάντα σε καλά αποτελέσματα.

Δεύτερον, θα ήθελα να αναφερθώ στον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων μπάσκετ –της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος- έναν αγώνα που είχε ως χαρακτηριστικό το ελληνικό χρώμα. Ελληνικό χρώμα και στην κερκίδα με την ομογένεια, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, που κυμάτιζε η Ελληνική σημαία. Και μετά το τέλος του αγώνα ήταν όλοι αγαπημένοι, οι αθλητές των δύο ομάδων, στέλνοντας μήνυμα ενότητας και συνοχής για τις δύσκολες μέρες που περνάμε.

Αξίζουν πολλά μπράβο πρώτα στην ομογένεια, που βοήθησε πάρα πολύ τις αποστολές και φυσικά πολλά μπράβο και συγχαρητήρια στα μέλη των ομάδων και στα τεχνικά επιτελεία. Σας ευχαριστώ».

{youtube}RJtjmxxVem4{/youtube}

Πολλοί στη χώρα μας αδιαφορούν για τέτοιες επιδόσεις, αλλά στο εξωτερικό επικρατεί μία άλλη νοοτροπία. Το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας διαγωνίζεται συχνά σε αθλήματα και οι επιτυχίες ανεβάζουν το κύρος της υπηρεσίας, όπως με αυτά τα μετάλλια ανέβηκε το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μανώλης Ασαριώτης

πηγη