Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Εκσυγχρονίζονται με tablets τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.;

Εκσυγχρονίζονται με tablets τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.;

902
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η είδηση ήρθε μέσα από ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας λογισμικού GLOBO PLC, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι κέρδισε συμβόλαιο συνεργασίας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνολικής αξίας 7,5 εκατ. ευρώ.

Το συμβόλαιο αφορά τη κατασκευή συστημάτων πληροφορικής και τη δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου επικοινωνίας και σύνδεσης ανθεκτικών κινητών tablets, τα οποία πιθανότατα θα τοποθετηθούν σε περιπολικά αυτοκίνητα, αλλά και σε επιλεγμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας.

Το δίκτυο θα χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία, για τη μετάδοση πληροφοριών που αφορούν τις οδικές συνθήκες, την αποφυγή-πρόληψη οδικών ατυχημάτων, τη επιβολή προστίμων, αλλά και την επιβολή του νόμου.

Το έργο είναι πολύ φιλόδοξο και το μεγαλύτερο στο είδος του στην Ευρώπη και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η εφαρμογή του θα γίνει στην αρχή πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. Η εφαρμογή του, θα είναι  σε επίπεδο τεχνολογίας η πιο προηγμένη στην Ευρώπη και από τα αποτελέσματα της θα κριθεί αν θα αφομοιωθεί και από τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στη τελική του μορφή το 2015.

απο policeonline.gr