Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Εναρξη λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Εναρξη λειτουργίας των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για τις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

989
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι δράσεις των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων). Πώς θα λειτουργούν (pics & vids).

Ξεκίνησε από σήμερα έμπρακτα το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση-Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων) με επίσημη παρουσίαση και ανάληψη καθηκόντων των προαναγγελθέντων Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) που θα δραστηριοποιηθούν στην Ξάνθη, την Εύβοια, την Αρκαδία και στα Ιωάννινα, όπου ήδη έφτασε το ειδικό βαν.

«Στέλνουμε τις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά. Στον παππού στα σύνορα, που φοβάται που θέλει να μιλήσει, τον άνθρωπο που έχει ένα πρόβλημα στα Πομακοχώρια, έναν άλλον που δεν ξέρει γράμματα και θέλει κάποιον να τον βοηθήσει», τόνισε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίαση των οχημάτων ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης.

Πρόκειται στην ουσία για κινητούς αστυνομικούς σταθμούς, με τριμελές πλήρωμα (έναν αστυνομικό Τάξης, έναν τροχονόμο και έναν αστυνομικό της Ασφάλειας) οι οποίοι θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον εξοπλισμό που διαθέτουν θα παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες, από το να εκδώσουν μία ταυτότητα, μέχρι την καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων. Η προμήθεια των ΚΑΜ έγινε επί υπουργίας Βύρωνα Πολύδωρα και τότε τα είχε παραλάβει η ΕΛ.ΑΣ. για περιοχές του Λεκανοπεδίου.

 

 

Πρόσθετα, παρουσιάστηκαν τα 150 οχήματα ειδικού τύπου Nissan Navara που προμηθεύτηκε η ΕΛ.ΑΣ. από την προηγούμενη κυβέρνηση και αγοράστηκαν με κοινοτικά κονδύλια μέσω του Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων. Αυτά διατίθενται σε Υπηρεσίες για την αστυνόμευση και επιτήρηση παραμεθόριων περιοχών, στα σύνορα και σε ακριτικές περιοχές της χώρας σε Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Καστοριά, Φλώρινα, Σέρρες, Πέλλα, Κιλκίς, Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη , Εύβοια και Κέρκυρα.

 

 

Για το θέμα αυτό ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης τόνισε μεταξύ άλλων: «Θα ήμουν πάρα πολύ άδικος εάν δεν έλεγα ότι αυτή η πρώτη κίνηση της προμήθειας αυτών των οχημάτων έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Υπάρχει μια συνέχεια στην Ελλάδα, δεν είναι κανένας μάγος που βγάζει ξαφνικά λαγό από το καπέλο. Και θα ήμουν άδικος εάν δεν αναφερθώ στη μεγάλη συμβολή του Γενικού Γραμματέα και του Επιτελείου, πάντα υπό την καθοδήγηση του Αρχηγού». Ο κ. Πανούσης έκανε αναφορά και στον θεσμό του Αστυνομικού της Γειτονιάς, όπου μίλησε για επιτυχή εφαρμογή, η οποία σίγουρα θα επεκταθεί.

{youtube}IQ1D0ScuyRM{/youtube}

{youtube}8cUMiWicZB4{/youtube}

πηγή: news247.gr
απο policeonline