Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ με 24 νέα αυτοκίνητα στην Κ. Μακεδονία.

Ενισχύεται η ΕΛ.ΑΣ με 24 νέα αυτοκίνητα στην Κ. Μακεδονία.

849
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με 24 αυτοκίνητα ενισχύει την ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία η Περιφέρεια. Τα αυτοκίνητα θα διατεθούν για τις ανάγκες αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας…

Ο προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε 607.692 ευρώ και η προμήθεια χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ αποτέλεσε δέσμευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της Π.Κ.Μ. με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κεντρική Μακεδονία είναι γνωστές. Έχω δεσμευτεί πως ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ενισχύσουμε την ΕΛΑΣ, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν όλα τα στελέχη της, τα οποία παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί, συνεχίζουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας.

Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, στηρίζουμε το έργο της Αστυνομίας, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να προμηθευτεί με νέα οχήματα και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός του προσωπικού. Συνεργαζόμαστε με την ΕΛΑΣ, με μοναδικό μας γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ είχε συμφωνηθεί και στην τελευταία συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, όπου ο τελευταίος είχε ζητήσει από τον κ. Τζιτζικώστα τη συνδρομή της Π.Κ.Μ. στη χρηματοδότηση δράσεων της ΕΛΑΣ από κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, του ΣΕΣ 2014-2020, καθώς τα οικονομικά μέσα της Αστυνομίας είναι περιορισμένα.

Και στο παρελθόν η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας είχε προχωρήσει στην ενίσχυση της ΕΛΑΣ με τη χρηματοδότηση, μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, της προμήθειας 8 αυτοκινήτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων (προϋπολογισμού 252.208 ευρώ), 19 αυτοκινήτων (προϋπολογισμού 329.284 ευρώ), 19 μοτοσικλετών τύπου On-Off, (προϋπολογισμού 170.950,55 ευρώ), 19 αλκοολομέτρων, (προϋπολογισμού 24.363,84 ευρώ), 51 πομποδεκτών αυτοκινήτων (προϋπολογισμού 26.911,17 ευρώ), 44 φορητών πομποδεκτών (προϋπολογισμού 16.993,68 ευρώ).

Πηγή :seleo.gr

απο nomosnews.gr