Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Επιστολή στον Λοβέρδο της Ένωσης Αθηνών για τις μεταγραφές αστυνομικών σε ΑΕΙ...

Επιστολή στον Λοβέρδο της Ένωσης Αθηνών για τις μεταγραφές αστυνομικών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στο τόπο που υπηρετούν

937
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η … “κινητικότητα” των φοιτητών, η Ένωση Αθηνών με επιστολή στον υπουργό Παιδείας ζητά την ικανοποίηση ενός υπό προϋποθέσεις αυτονόητου αιτήματος.

” Κύριε Υπουργέ,

Μετά από πρωτοβουλίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, με το Ν. 4218/2013, άρθρο 6 παρ. 4, Φ.Ε.Κ. Α 268/10-12-2013 της παρούσης κυβέρνησης δόθηκε η

δυνατότητα μεταγραφής φοιτητών, οι οποίοι υπηρετούν σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας, σε πανεπιστημιακές σχολές, σε αντίστοιχα τμήματα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. στον τόπο που εδρεύει η υπηρεσία αυτών. Εν συνεχεία με την έκδοση της υπ’αρίθμ Φ 1 / 79383/Β3 από 21-5-2014 Απόφαση του Υπουργού κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ με αριθμό δημοσίευσης στο Φ.Ε.Κ. 1397τ. Β΄/02-06-2014 επιλύθηκαν διαδικαστικά ζητήματα και τέθηκαν ευκρινώς οι λεπτομέρειες για τις παραπάνω μεταγραφές. Με την ανάληψη των δικών σας καθηκόντων ως Υπουργός Παιδείας, επήλθε αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής εντελώς αδιευκρίνιστα και με νέα ρύθμισή σας στερείτε το δικαίωμα αρκετών συναδέλφων μας στις σπουδές και στην αποφοίτησή τους από πανεπιστημιακές σχολές και τεχνολογικά ιδρύματα.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι πανθομολογούμενο ότι οι αστυνομικοί με την ένταξή τους στις σχολές της Αστυνομίας μέσω πανελληνίων εξετάσεων και η περαιτέρω μόρφωσή τους φοιτώντας σε πανεπιστημιακές σχολές έχει αλλάξει εντελώς το επίπεδό τους και κατ’ επέκταση έχει βελτιωθεί η λειτουργία της αστυνομίας και του αστυνομικού έργου. Είναι προφανές ότι και η ελληνική κοινωνία επιζητά συνεχή επιμόρφωση, δια βίου μάθηση και νέους μορφωτικούς ορίζοντες για όσους δουλεύουν στον κρατικό μηχανισμό. Αυτό εξυπηρετεί άλλωστε και τις πιο εύρυθμες λειτουργίες του.

Είναι επίσης αξιέπαινοι οι συνάδελφοι αστυνομικοί οι οποίοι δεν εφησυχάζουν με την επαγγελματική αποκατάσταση που τους παρέχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και επιζητούν επιπλέον μόρφωση.  Ο ισχυρισμός που ακούγεται ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της επαρχίας (εκτός Αττικής – Θεσσαλονίκης) θα υποστούν αφαίμαξη με λιγότερες θέσεις σπουδαστών, στην περίπτωση της μεταγραφής των αστυνομικών δεν ισχύει, διότι ούτως ή άλλως με τη ρύθμιση που προωθήσατε δεν υπάρχει περίπτωση, οι συνάδελφοι στην πλειονότητά τους, να παρακολουθήσουν αυτές τις σχολές στις οποίες έχουν εισαχθεί και ουσιαστικά οι θέσεις φοίτησης θα καταλαμβάνονται τυπικά έως ότου διαγραφούν με τον Νόμο που προβλέπεται για τους «αιώνιους» φοιτητές. Επίσης περιορίζεται η επιλογή των πανεπιστημιακών σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο, αφού με τον τρόπο αυτό θα αναγκάζονται οι αστυνομικοί να δηλώνουν ασφυκτικά μόνο τις σχολές που υπάρχουν στον τόπο που υπηρετούν.

Στο έτερο επιχείρημα που ακούγεται για ρουσφετολογικές – παράτυπες μεταγραφές που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν αφορά την περίπτωση των αστυνομικών διότι η ταυτοποίηση της υπηρεσίας κάθε συναδέλφου είναι εύκολη και άρα η μεταγραφή τους στον τόπο αυτό κρυστάλλινη. Όλα τα επιχειρήματα αποδεικνύονται αίολα.

Κύριε Υπουργέ,
Ζητούμε την κατάργηση της ρύθμισης που προωθήσατε και να παραμείνει σε ισχύ η προηγούμενη. Να μην τοποθετήσετε σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους τους Έλληνες τροχοπέδη τουλάχιστον στην πνευματική τροφή. Οι αστυνομικοί δεν δύναται να μεταβαίνουν σε σχολές εκτός των ορίων της υπηρεσίας τους για φοίτηση μετά τον οικονομικό ευτελισμό που πλέον έχουν περιέλθει αλλά και διότι υπηρεσιακά δεν είναι εφικτό.
 Μην επιμένετε σε αποφάσεις που στέλνουν τον αστυνομικό σε μαθησιακό μεσαίωνα και στη μη ανάπτυξη του μορφωτικού του επιπέδου!
Η Ένωσή μας θα συντονίσει ενέργειες με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε να καταστεί σαφές το δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας.

Για το Δ.Σ.
                     – Ο –                                                                                   – Ο –
                 Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας

    
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                                          ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
.

απο bloko.gr