Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Επιστολή της Ενωσης Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας...

Επιστολή της Ενωσης Δωδεκανήσου προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη για τη μοριοδότηση.

1036
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου έστειλε επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Κο Κικίλια ,προτείνοντας να μπουν δικλείδες ασφαλείας στο καθεστώς μοριοδότησης των μεταθέσεων…Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Προς:  Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη

             κ. Βασίλειο ΚΙΚΙΛΙΑ

Κοιν.: 1)Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Δημήτριο ΤΣΑΚΝΑΚΗ

         2) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

Κύριε Υπουργέ

Στο Γενικό Συμβούλιο της 01-10-2014 που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και στο οποίο παρευρεθήκατε, μας ενημερώσατε για την πρόθεσή σας να πριμοδοτήσετε κάποιες Υπηρεσίες της Αττικής με επιπλέον μόρια. Είναι γεγονός ότι το Π.Δ. 394/2001 χρίζει διορθώσεων, αλλά έως σήμερα όποιες τροποποιήσεις(Ισομερώς, Αναδρομική χορήγηση μορίων κ.α.)  έχουν γίνει στον παραπάνω Π.Δ. έχουν φέρει μη επιθυμητά αποτελέσματα και  δημιουργούν περισσότερα προβλήματα  από αυτά που επιλύουν, ευνοώντας συγκεκριμένους.

Από την πλευρά μας δεν διαφωνούμε στην κλιμάκωση των λαμβανομένων μορίων ανάλογα με την επικινδυνότητα και την δυσκολία κάθε υπηρεσίας αρκεί να γίνει με δικαιοσύνη και να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας.

Παράλληλα θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα των μεταθέσεων δεν είναι τα μόρια αλλά η κατάχρησή των ευνοϊκών ρυθμίσεων (όπως η επιμέλεια τέκνων, οι λόγοι υγείας  κ.α.) περιπτώσεις από τις οποίες καλύπτονται σχεδόν το σύνολο των θέσεών που προκηρύσσονται.

Τέλος με δεδομένη την πρόθεση σας για παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μεταθέσεις, σας καταθέτουμε κι εμείς από την πλευρά μας τις προτάσεις μας με την ελπίδα να τις λάβετε υπόψιν σας.    

Άρθρο 2

1.-Είναι αναγκαίο να γίνει διαχωρισμός των Περιοχών Δυσμενούς Διαβίωσης και Παραμεθορίων, σε Νησιωτικές και Χερσαίες λαμβάνοντας υπόψιν τις ιδιαίτερες δυσκολίες  των Αστυνομικών που  υπηρετούν στα νησιά  και πιο συγκεκριμένα :

α) το κόστος και τη  δυσκολία των  μετακινήσεων  τους από και προς τον τόπο συμφερόντων η άλλο προορισμό για θέματα  Προσωπικά, Οικογενειακά κ.α.   (μεταφορικό ισοζύγιο)

β) την προβληματική μετακίνηση των αστυνομικών καθώς και  των οικογενειών τους όταν παρουσιάζονται θέματα υγείας ( στα περισσότερα νησιά ακόμα και για  ένα απλό παιδικό εμβόλιο χρειάζεται να μετακινηθούν από αυτά λόγο της έλλειψης παιδιάτρων π.χ.  Πάτμος, Λέρος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Χάλκη κ.α. ).

γ) την πρόσβαση στην παιδεία αφού συνάδελφοι αναγκάζονται να στέλνουν τα παιδιά τους σε άλλα νησιά ακόμα και από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου λόγο της έλλειψης σχολείων .

Είναι προφανές ότι στην παραπάνω αναφορά μας  περιοριζόμαστε στις στοιχειώδης υποδομές Υγείας και Παιδείας.

2.- Επίσης είναι επιβεβλημένη η κατάργηση του  ορίου λαμβανομένων μορίων (εδ. 3 παρ. 2 αρθρ.2) από την χιλιομετρική απόσταση και η επέκταση του  και πέραν των (601) χλμ. προσθέτοντας  για κάθε επιπλέον (100) χλμ. και ένα (1) μόριο  ενώ παράλληλα ο υπολογισμός των χιλιομετρικών αποστάσεων για κάθε νησί ξεχωριστά θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με το κοντινότερο δρομολόγιο που ακολουθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες σε όλη την διάρκεια του έτους.

3.- Οι  περιοχές που παρουσιάζονται εντονότερα τα παραπάνω προβληματα (μικρά νησιά) θα πρέπει να χαρακτηριστούν Βαρύτερα Δυσμενείς και να πριμοδοτούνται  με δύο (2) επιπλέον μόρια.

Άρθρο 14

1.- Στην περίπτωση α’ της παραγράφου 4 του άρθρου 14 να προστεθεί η υποχρέωση του αρμόδιου συμβουλίου μεταθέσεων να εξετάζει για κάθε Νομό ξεχωριστά τις μετακινήσεις του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις Αστυνομικών  προκειμένου να τηρείται ένα ποσοστιαίο ισοζύγιο κατά το δυνατόν σε όλους τους νομούς της Χώρας, συνεκτιμώντας και την περίπτωση αυτή στην κατάρτιση των Νέων Πινάκων εξαλείφοντας το φαινόμενο κάποιοι Νομοί να αποδυναμώνονται περισσότερο από ότι ενισχύονται και κάποιοι άλλοι μόνο να ενισχύονται.

2.– Στην περίπτωση ε’ της παραγράφου 4 του άρθρου 14 να συμπεριληφθούν και οι Αστυνομικοί που κατέχουν οργανική θέση Αρχιφύλακα και Ανθυπαστυνόμου και να πραγματοποιούνται και γι’ αυτούς με τον ίδιο τρόπο έκτακτες μεταθέσεις.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια:

Ο  Πρόεδρος ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
   
Ο   Γεν. Γραμματέας ΜΠΕΛΕΝΙΩΤΗΣ Σταύρος
   
Ο  Πρόεδρος ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος
   
Ο   Γεν. Γραμματέας ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κων/νος

ekapolice