Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας ( CEPOL )

Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας ( CEPOL )

975
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας ( European Police College – CEPOL ) με θέμα « Η συμβολή της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας-CEPOL στην εκπαίδευση των Ελλήνων Αστυνομικών», πραγματοποιήθηκε χθές (04-05-2015) το πρωί, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος, στο Πανόραμα Βέροιας .

Την Ημερίδα παρακολούθησε αστυνομικό προσωπικό από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, καθώς και οι σπουδαστές του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων της Σχολής.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε στους εκπαιδευόμενους η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Ακαδημία – CEPOL, ως καθ’ ύλη αρμόδια Υπηρεσία για την εκπαίδευση των Υπηρεσιών Επιβολής του Νόμου και ο ρόλος, που αυτή διαδραματίζει στην αντιμετώπιση του διεθνικά οργανωμένου εγκλήματος, μέσω της παροχής σύγχρονης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Αστυνομικής Συνεργασίας των Κρατών – Μελών της Ε.Ε.

Η εν λόγω εκπαιδευτική Ημερίδα, έδωσε στο αστυνομικό προσωπικό τη δυνατότητα ενημέρωσης για τις παρεχόμενες, μέσω της CEPOL, ευκαιρίες δια βίου εκπαίδευσης, σε μια περίοδο μάλιστα όπου ο Κανονισμός Λειτουργίας της βρίσκεται στο στάδιο της τελικής διαπραγμάτευσης, για υιοθέτηση από τα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. και προβλέπει την επέκταση της ομάδας στόχου της, σε όλο το Προσωπικό των Υπηρεσιών Επιβολής του Νόμου (Αστυνομικούς, Λιμενικούς, Τελωνειακούς Υπαλλήλους) όλων των βαθμών.

Την ευθύνη και το συντονισμό της Ημερίδας είχε ο Αναπληρωτής Τμηματάρχης Εθνικού Τμήματος της CEPOL , Υπαστυνόμος Α’ Γεώργιος Χασάπης, ο οποίος έχει οριστεί Υπεύθυνος Διοργάνωσης της Ημερίδας.

Την έναρξη πραγματοποίησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τουλίκας, ως εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας ανέλυσε το θέμα και τον σκοπό της Ημερίδας και ευχήθηκε στους συμμετέχοντες μία ενδιαφέρουσα, γόνιμη και επιτυχημένη πορεία στην παρακολούθηση της Ημερίδας.

απο policenet